Hidroterapist Olma Şartları, Ne Kadar Maaş Alır?

TAKİP ET

Hidroterapist olma şartları nelerdir? Hidroterapi günümüzde en çok tercih edilen tedavi uygulamalarından bir tanesidir. Hidroterapist suyun karakteristik özelliklerinden faydalanılarak insanlara tedavi desteği sunar. Fiziksel bozuklukların tedavisinde Hidroterapist'ler suyun kaldırma kuvveti yardımıyla egzersiz desteği sunar. Hidroterapi yeni nesil tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Hidroterapist mesleğini seçenler, özel hastaneler ya da devlet hastanelerinde görev alabilir.

Hidroterapist Olma Şartları, Ne Kadar Maaş Alır?

Hidroterapist olma şartları nelerdir? Hidroterapi günümüzde en çok tercih edilen tedavi uygulamalarından bir tanesidir. Hidroterapist suyun karakteristik özelliklerinden faydalanılarak insanlara tedavi desteği sunar.

Fiziksel bozuklukların tedavisinde Hidroterapist’ler suyun kaldırma kuvveti yardımıyla egzersiz desteği sunar. Hidroterapi yeni nesil tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Hidroterapist mesleğini seçenler, özel hastaneler ya da devlet hastanelerinde görev alabilir.

Hidroterapist Ne İş Yapar?

Hidroterapist ne iş yapar? Hidroterapistler şu görevleri yürütür;

Hidroterapist, çalıştığı kurumun genel iş prensiplerine uyarak teknik araç ve gereçleri etkin şekilde kullanır.

Verimliliği ve kaliteyi arttırmak için işçi sağlığına ve çevre kurallarına uygun şekilde hareket eder.

Belirtilen süre boyunca istenen tedaviyi uygular.

Su içerisindeki egzersiz hareketlerini düzenler

Suyun basıncını doktorun istediği şekilde ayarlayarak tedavi gerçekleştirir,

Acil durumlarda ilkyardım desteği sunar.

Hidroterapist İçin Hangi Okul Okunur?

Hidroterapist için hangi okul okunur? Meslek liseleri mezunları Hidroterapi Teknikerliği yapabilir. Okunması gereken bölümler şu şekildedir;

Ebelik,

Sağlık Memurluğu,

Hasta ve Yaşlı Hizmetleri,

Laborant,

Hemşirelik

Diğer liselerden mezun olanlar, üniversite eğitimlerini tamamlaması gerekir. Ön lisans tamamlayan öğrenciler, DGS'de başarılı olmaları durumunda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programına dikey geçiş yapabilir.

Hidroterapist Ne Kadar Maaş Alır?

Hidroterapist ne kadar maaş alır? Hidroterapist maaşları 2022 yılında 7.000 – 13.000 TL arasında değişiklik gösterebilir. Özellikle özel sektörde Hidroterapist maaşları daha yüksek olabilir. Çalışma koşulları hastane içerisindedir. Hidroterapistler özel ya da devlet hastanelerinde görev alabilir. Maaşları etkileyen faktörler arasında çalışanların kıdemi, görev aldıkları kurum ve sektör yer alır. Hidroterapistler genel olarak mesleğe asgari ücretin üzerinde başlar.

Hidroterapistlerin emekliliği de devlet ve özel sektöre göre farklılık gösterir. Kamuda çalışan hidroterapistler,kadınlarda 20 ve erkeklerde 25 yıl olmak üzere hesaplanır. Primini ödeyen hidroterapistler, emeklilik haklarından yararlanabilir. Hidroterapistler, işe 2008’den sonra başladıysa prim süresi 9000 gün olarak hesaplanmıştır. Prim doldurulduktan sonra emeklilik yaşını beklemeniz gerekir. Hidroterapist olma şartları nelerdir, emeklilik şartları nasıl? Hidroterapistlerde erkekler 60 ve kadınlar 58 yaşına geldiği zaman emekli olabilir.

hidroterapist olma şartları hidroterapi ne demek hidroterapist nasıl olunur hidroterapi avantajları hidroterapi çeşitleri hidroterapi uygulama yöntemleri Hidroterapist Ne İş Yapar Hidroterapist İçin Hangi Okul Okunur Hidroterapist Ne Kadar Maaş Alır memur