Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

TAKİP ET

Elektrik/Elektronik mühendisliği bölümü iş olanakları, dünyanın her yerinde iş bulma imkanına sahip bir meslektir. Günümüzde, hayatımızda önemli bir yeri olan elektrik ve elektronik olmadan yaşayabilir miydik? Elektrikten tutun, internetimiz ve bütün elektronik eşyalarımız olmadan, alıştığımız hayatımız bayağı bir zorlaşırdı.

Elektrik/Elektronik Mühendisliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

 

Elektrik/Elektronik mühendisliği bölümü iş olanakları, dünyanın her yerinde iş bulma imkanına sahip bir meslektir.

 

Günümüzde, hayatımızda önemli bir yeri olan elektrik ve elektronik olmadan yaşayabilir miydik? Elektrikten tutun, internetimiz ve bütün elektronik eşyalarımız olmadan, alıştığımız hayatımız bayağı bir zorlaşırdı.

 

Elektrik/Elektronik Mühendisinin Çalışacağı Alanlar

 

Elektrik/Elektronik mühendisi bölümü mezunu ne iş yapar? Elektriğin ve elektronik aletlerin olduğu her yerde iş imkânı tanır. Savunma, havacılık, haberleşme, medya, sağlık, enerji, otomotiv, yazılım, bilişim vb. alanlarda iş imkânı sağlar.

Hangi üniversitenin, elektrik/elektronik bölümünden mezun olduğunuz önemlidir. Alacağınız eğitim, gittiğiniz üniversitenin, ar-ge çalışmaları ve yaptığı yayınların kalitesine bağlı olarak değişir.

 

Düşük puanlı bir üniversitenin, elektrik/elektronik mühendisliği bölümünden mezun olan biri, yabancı dili de yeterli değilse, yerel firmaların, elektrik dağıtım, inşaat, avm gibi sektörlerinde iş imkânı bulur.

 

Orta puanlı bir üniversitenin elektrik/elektronik mühendisliği bölümünden mezun olan biri, ülkemiz de ve yabancı dilinin yeterliliğine bağlı olarak, global firmalarda da çalışma imkânı bulabilir.

 

Yüksek puanlı bir üniversitenin elektrik/elektronik mühendisliği bölümünden mezun olan biri, derslerin ingilizce olması, gördüğü eğitimin yeterliliği ve yaptığı stajlardan kaynaklı deneyimi, ülkemizde ve global firmalarda iş bulma imkanını kolaylaştırır.

 

Elektrik/Elektronik Mühendisinin Mezununun Maaş Skalası

 

 

Elektrik/Elektronik bölümü mezunu ne kadar maaş alır? Elektrik/Elektronik mühendisliği bölümünden mezun olan kişi, Türk mühendisler ve mimarlar odaları birliği 2022 yılı için brüt mühendis maaşını 7850 tl olarak belirlemiştir. Devlette bu tutar 16.205 tl olarak belirlenmiştir. Özel sektörde yeni mezunun maaşı düşük olarak başlasa bile, gösterdiği performans ile hızlı bir şekilde maaşının yükselmesini sağlayabilir.

 

Elektrik/Elektronik bölümü mezunları standarttın üzerinde bir maaş ile başlarlar. Bölümün, iş dünyasında çok talep gören bir bölüm olması, bu bölümde okuyan öğrencilerin iyi görevlerde yer alabileceklerini gösterir.

 

Düşük puanlı bir üniversiteden mezun olsanız bile, kendini geliştirmeniz, yüksek lisansınızı iyi bir üniversitede veya yurtdışında yapmanız, dilinizi geliştirmeniz, cv nizi öne çıkaracaktır. Elektrik/Elektronik mühendisliği bölümü iş olanakları, kurumsal bir yerde çalışma imkanınızı arttıracaktır.

 

 

 

 




Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir memurol elektrik elektronik mühendisliği dgs elektrik elektronik mühendisliği itü elektrik elektronik mühendisliği sıralama gazi elektrik elektronik mühendisliği yök atlas elektrik ele