Diyaliz Teknisyeni Olma Şartları, Ne Kadar Maaş Alır?

TAKİP ET

Sağlık meslek lisesinden mezun olup mesleğinizi yapabileceğiniz, diyaliz teknisyenliği için hangi okul okunur? Diyaliz teknisyenliği isteyen öğrenci, orta öğretim sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, her yıl düzenlenen liseye geçiş sınavına girmeli, sağlık meslek lisesi tercihi yapabilecek puanı almalıdır. Diyaliz teknisyeni olmak için sağlık meslek lisesinden mezun olmak yeterlidir.

Diyaliz Teknisyeni Olma Şartları, Ne Kadar Maaş Alır?

 

Sağlık meslek lisesinden mezun olup mesleğinizi yapabileceğiniz, diyaliz teknisyenliği için hangi okul okunur?  Diyaliz teknisyenliği isteyen öğrenci, orta öğretim sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, her yıl düzenlenen liseye geçiş sınavına girmeli, sağlık meslek lisesi tercihi yapabilecek puanı almalıdır. Diyaliz teknisyeni olmak için sağlık meslek lisesinden mezun olmak yeterlidir. Lise eğitiminde ise zorunlu staj ile mesleğe adım atmış olur. Kamu hastanelerin de çalışmak istiyorsa, kpss/lise seviyesindeki sınavdan atanabilecek bir puan alması gerekir.  Özel sektör için böyle bir şart yoktur.  Sağlık meslek lisesinden mezun olduğunda şartlarını sağladığı özel diyaliz merkezilerine başvurabilir. Üniversitenin sağlık bilimleri fakültesinin ön lisans bölünden mezun olunması durumunda diyaliz teknikeri ünvanını alır.

 

 

Diyaliz Teknisyeni Ne İş Yapar?

 

Hastalar için kullanılacak makineye diyaliz cihazı ve tüpü bağlamak,

Her işlemden sonra cihazın iç dış dezenfeksiyonunu yapar, malzemelerin sterizasyonunu gerçekleştirir. Cihazı ve aletler kullanıma hazır hale getirir.

Diyaliz işlemi öncesi ve sonrası hastanın tartılması sırasında hasta bulgularının kayıt eder, takibini gerçekleştirir.

Hastayı diyaliz işlemine almadan damar yolu için uygun damarı belirler.

Diyaliz işlemi sırasında oluşabilecek komplikasyonlar için her türlü önlemleri alır. İşlem sırasında oluşan komplikasyonları vakit kaybetmeden doktoruna bilgi verir.

Diyaliz işlemi sırasında oluşan oluşan sıvıyı çıkarmak

Diyaliz cihazının ve ekipmanlarının doğru çalıştığından emin olmak

Kalite yönetimine uygun olarak prosedürü takip etmeli, hasta mahremiyeti ve güvenliğine önem vermelidir.

Diyaliz teknisyeni ne iş yapar?  Diyaliz teknisyeni, (diyaliz işlemi, böbreğin görevini tam yerine getirememesi sebebiyle vücutta biriken fazla sıvıdan ve atık maddelerden diyalizör adlı yapay bir filtreden geçirme işlemidir.) hastaları diyaliz işlemine hazırlayan ve diğer maddeler de belirtilen işlemleri uygulayan teknik elemandır. 

 

 

Diyaliz Teknisyeni Ne Kadar Maaş Alır?

 

Kamu ve özel sektörlerde maaş skalası farklıdır. Diyaliz teknisyeni ne kadar maaş alır? Özel sektörde asgari ücret ile başlayan diyaliz teknisyenleri bulunmaktadır. Temmuz 2022 kamu kadrolu diyaliz teknisyeni maaşı 9.051tl dir. Tecrübesi ve deneyimine göre maaş skalası değişmektedir.  

Diyaliz Teknisyeni Olma Şartları memurol diyaliz teknisyeni diyaliz teknisyeni atama diyaliz teknisyeni ne demek diyaliz teknisyeni kpss diyaliz teknisyeni ne iş yapar diyaliz teknikeri acilde çalışabilir mi diyaliz teknisyeni puanları diyaliz teknisyeni