Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

TAKİP ET

Üniversite tercihleri zamanındaki kişiler ve üniversiteye hazırlananlar tarafından çocuk gelişimi bölümü mezunu iş olanakları nelerdir? sorusu sıkça araştırılmaktadır. Ülkemizdeki hemen hemen her üniversitede var olan çocuk gelişimi bölümü, insanların doğumu ile başlayıp ergenlik döneminin sonuna kadar geçen süreye kadar olan periyoda odaklı bir eğitim verilen bölümdür.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Mezunu İş Olanakları Nelerdir? 

Üniversite tercihleri zamanındaki kişiler ve üniversiteye hazırlananlar tarafından çocuk gelişimi bölümü mezunu iş olanakları nelerdir? sorusu sıkça araştırılmaktadır. Ülkemizdeki hemen hemen her üniversitede var olan çocuk gelişimi bölümü, insanların doğumu ile başlayıp ergenlik döneminin sonuna kadar geçen süreye kadar olan periyoda odaklı bir eğitim verilen bölümdür. Çocuk gelişimi bölümünü tercih eden ve bu bölümü başarıyla tamamlayarak mezun olan kişiler, bebeklik döneminden ergenlik döneminin sonuna kadar olan gruptaki insanların gelişimini ve bu gelişim sürecini inceleyerek varsa sorunlarını tespit edip, mevcut sorunları çözmeye odaklanır.

Çocuk Gelişimi Mezunlarının Çalışabilecekleri Alanlar

Pek çok insan çocuk gelişimi bölümünde okumak ister ancak bu kişilerin nerelerde çalışabileceği konusunda net bir fikri yoktur. Aslında çocuk gelişimi mezunları pek çok farklı kurumda ve alanda çalışabilme imkanına sahiptir. Çocuk gelişimi mezunu iş olanakları şu şekildedir:

UNICEF’te

Özel ve Devlet Hastanelerinde

Üniversitelerde

Sağlık Merkezlerinde

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumları

Emniyet’e bağlı çocuk şubelerinde

Aile Danışma Merkezlerinde

Sosyal Hizmetler’e bağlı toplum merkezlerinde

Çocuk Esirgeme Kurumu’nda

Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde

Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezlerinde

Çocuk gelişimi mezunlarının çalışabileceği alanlar oldukça fazladır. Çocuk gelişimi mezunları yukarıdaki kurumlarda genel hatlarıyla şu konularda çalışır:

Doğumdan ergenliğin sonuna kadar olan süreçteki engelli bireyler için rehberlik hizmeti verebilir.

Bebeklik dönemindeki bireylerin gelişimini ve bu süreçte bir sorun yaşayıp yaşamadığını inceler. Eğer bebeklik döneminde bir sorun varsa, bu sorunu çözer.

Bebeklik döneminden ergenliğin sonuna kadar olan sürede çocuğu olan aileler için rehberlik ve danışmanlık hizmeti verir.

Kreş, hastane, yuva, bakımevi gibi pek çok kurumda yaşayan çocukların duygusal destek ihtiyacını gidererek, bu çocuklara rehberlik ve danışmanlık yapar.

Görüldüğü gibi çocuk gelişimi bölümü mezunu iş olanakları nelerdir? sorunun cevabı oldukça kapsamlıdır. Konuyla ilgili merak eden bir diğer soru ise çocuk gelişimi mezunları ne kadar maaş alır sorusudur. Bu sorunun net bir cevabı yoktur. Kişinin çalıştığı kuruma göre değişiklik göstermektedir.

çoçuk gelişimi mezunu ne is yapar çoçuk gelişimi mezunu iş ilanları çoçuk gelişimi mezunu hastanede ne is yapar çoçuk gelişimi mezunu okul öncesi öğretmeni olabilir mi çoçuk gelişimi mezunu kpss Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Mezunu İş Olanakları Nelerdir? çoc