Bitki Koruma Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

TAKİP ET

Son yılların en çok konuşulan meslek alanları arasında yer alan Bitki Koruma bölümü mezunu iş olanakları pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Bitki Koruma bölümü mezunu iş olanakları sanıldığından daha çok olması son zamanlarda gençlerin ilgi odağı haline gelmesine neden olmaktadır. Son derece önemli bir meslek alanına girmesi ile her geçen gün talep sayısında artışlar bulunmaktadır.

Bitki Koruma Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Son yılların en çok konuşulan meslek alanları arasında yer alan Bitki Koruma bölümü mezunu iş olanakları pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır.

Bitki Koruma bölümü mezunu iş olanakları sanıldığından daha çok olması son zamanlarda gençlerin ilgi odağı haline gelmesine neden olmaktadır. Son derece önemli bir meslek alanına girmesi ile her geçen gün talep sayısında artışlar bulunmaktadır.

Bitki Koruma Bölümü Nedir ve Mezunu Ne İş Yapar?

Bitki koruma bölümü genel olarak çeşitli çevresel faktörler sonrasında sağlık sorunları yaşayan bitkilerin korunması ile olası durumlar karşısında tedbirlerin alınması bakımından personellerin yetiştirilmesini sağlayan akademik bir meslek alanıdır. Bu bölüm Entomoloji ve Fitopatoloji adında iki ana bilim dalının bir araya gelmesinden meydana gelmektedir. Bitki Koruma bölümü mezunu ne iş yapar? Bu bölümden mezun olan kişiler bitkilerin zararlı böceklerden, akar, fungus, nematod ve bakteri gibi hayvansal zararlılardan kurtarmak amaçlı araştırmalar yapmaktadır. Buna bağlı olarak tarım arazilerine zarar veren otlar hakkında araştırmalar yaparak bu konuda gerekli olan tüm tedbirleri almaya yönelik çalışmalar yapar.

Bitki Koruma Bölümü Mezunu Ne Kadar Maaş Alır?

Bitki Koruma bölümü mezunu ne kadar maaş alır? En çok merak edilen konulardan biri de bitki koruma maaşları olmaktadır. Bu bölümden mezun olan kişiler ortalama olarak 7 bin TL almaktadır. Ayrıca en düşük maaş 5 bin 500 TL alırken en yüksek maaş ise 10 bin 770 TL olarak belirtilmiştir.

Bitki Koruma Bölümü Mezunu İş Olanakları

Gençler tarafından ilgi odağı haline gelen Bitki Koruma bölümü mezunu ziraat mühendisleri adına çalışma alanı her köşesi bitki çeşitleri ile örtülü olan ülkemizde çok daha fazla olmaktadır. Üretimde verimin arttırılması ve hastalıkları teşhis edip uygun tedbirler alınmasını sağlayan Bitki Koruma bölümü mezunu iş olanakları çok sayıda olmaktadır. Bunların içinde akaroloji, biyolojik savaş, fizyoloji, herboloji, mikoloji, ekoloji, taksonomi, nematoloji, pestisit toksikolojisi, tarımsal zooloji ve viroloji yer almaktadır. Birçok üzerinde çalışmalar gerçekleştiren alanlarda iş olanakları bulunması mümkün olmaktadır.

bitki koruma bölümü ege üniversitesi ziraat fakültesi bitki koruma bölümü akdeniz üniversitesi ziraat fakültesi bitki koruma bölümü ziraat fakültesi bitki koruma bölümü kocaeli üniversitesi bitki koruma bölümü 2 yıllık bitki koruma bölümü iş olanakları ik