Arge Proje Yöneticisi Olmak İçin Hangi Bölümler Okunmalı?

TAKİP ET

Son dönemlerde şirket verimliliğini artırmak için üzerinde oldukça fazla bulunan Arge departmanlarının en önemli elemanlarından biri Arge proje yöneticisidir. Peki Arge proje yöneticisi olmak için hangi bölümler okunmalı?

Arge Proje Yöneticisi Olmak İçin Hangi Bölümler Okunmalı?

Son dönemlerde şirket verimliliğini artırmak için üzerinde oldukça fazla bulunan Arge departmanlarının en önemli elemanlarından biri Arge proje yöneticisidir. Peki Arge proje yöneticisi olmak için hangi bölümler okunmalı?

Arge şirketlerin gelişmesi ve yıllık kâr oranını artırması için en önemli işlerden biridir. Peki nedir bu Arge? Arge şirketin yapmış olduğu üretimi veya hizmeti getirilebilecek en yüksek yere getirerek üretimi ve verimliliği maksimuma çıkarmak için yapılan araştırmalardır. Şirket bu araştırmalar sonrası çıkan raporlara göre şirketinin verimliliğini artıracağını düşündüğü projeyi onaylayarak şirkette uygulamaya koyarak verimlilik konusunda performans artışını gözlemler. İşte tüm bu sitemlerin araştırılması ve bunu şirkete uygulamak için geliştirilen projenin araştırmasından uygulanmasına kadar her adımını takip edip uygulanmasını sağlayan kişiye Arge proje yöneticisi denir. Arge proje yönetici olmak isteyen için cevap olması açısından arge proje yöneticisi ne işe yarar?

Arge Proje Yöneticisi Ne İşe Yarar?

Arge proje yöneticisi bulunduğu şirketin çıkarları doğrultusunda üretimi ve verimliliği artırmak için piyasa araştırması yapar. Piyasa ve pazarlar hakkında araştırma yapan arge proje yöneticisi daha sonra bu araştırmalardan yola çıkarak şirketin yararını artırmak için uygulanacak sistemler belirleyerek bunu şirkete iletir. Şirket değerlendirmesi ardından eğer proje onaylanırsa yine arge proje yöneticisi verilen bütçeler ile bu projeyi hayata geçirir. Bu kadar yoğun ve detaylı işlerle uğraşan Arge proje yöneticisi ne kadar maaş alır?

Arge Proje Yöneticisi Ne Kadar Maaş Alır?

Arge proje yöneticilerinin çalışma alanları yoğunluklu olarak özel sektördür. Dolayısıyla özel sektörde çalıştıkları şirkete, tecrübelerine ve içinde bulundukları projeler ve şirketteki çabalarına göre şirket tarafından belirlenen ücretlere çalışırlar. Arge proje yöneticileri için standart bir maaş olmadığı için ancak aylık 7.000 – 20.000 TL arasında bir maaş alırlar. Maaşı yüksek ve kariyer olanağı çok olan bu mesleği tercih etmek isteyenlerin aklındaki en önemli soru: Arge proje yöneticisi olmak için hangi okul okunur?

Arge Proje Yöneticisi Olmak İçin Hangi Okul Okunur?

Arge proje yöneticisi olmak isteyenler üniversitelerin 4 yıllık ilgili mühendislik bölümlerinden mezun olmalılardır. Peki Arge proje yöneticisi olmak için hangi bölümler okunmalı?

Arge proje yöneticisi olmak gibi bir hayali olanlar 4 yıllık mühendislik bölümlerinden elektrik – elektronik, endüstri, bilgisayar mühendislikleri bölümlerinden mezun olmalılardır. Ayrıca bazı kuruluşların verdiği Arge proje yöneticisi olmak adına verdiği sertifikalı eğitimlerden de alarak bu meslekte yer edinebilirsiniz.

arge proje yöneticisi olmak i̇çin hangi bölümler okunmalı? arge proje yönetimi arge proje yöneticisi iş ilanları arge yöneticisi arge yöneticisi ne iş yapar arge proje yöneticisi olmak i̇çin hangi bölümler okunmalı açık arge proje yöneticisi olmak i̇çin h