Arge Mühendisi Olmak İçin Hangi Bölümler Okunmalı?

TAKİP ET

Teknolojinin gelişimi ile seri üretimi en tepeye taşımayı hedefleyen firmalar daha fazla üretim ve az maliyet konusunda Arge mühendislerine ihtiyaç duyuyorlar. Peki Arge mühendisi olmak için hangi bölümler okunmalı?

Arge Mühendisi Olmak İçin Hangi Bölümler Okunmalı?

Teknolojinin gelişimi ile seri üretimi en tepeye taşımayı hedefleyen firmalar daha fazla üretim ve az maliyet konusunda Arge mühendislerine ihtiyaç duyuyorlar. Peki Arge mühendisi olmak için hangi bölümler okunmalı?

Günümüz üretim tesislerinde artık saniyeler içinde onlarca hatta yüzlerce ürün çıkacak şekilde çalışma tarzı belirleniyor. Bunu her geçen gün bir üste taşımak isteyen firmalar sürekli yüklü miktarda paralar harcayarak hem daha çok üretim hem az maliyet konusunu nasıl gerçekleştirebilecekleri konusunda araştırmalar yapıyorlar. İşte tam bu noktada görev Arge mühendislerine düşüyor. Peki Arge mühendisi ne iş yapar?

Arge Mühendisi Ne İş Yapar?

Arge mühendisleri çalıştıkları firmaların verdikleri bütçeler doğrultusunda firmanın nasıl daha çok üretim yapabileceği, nasıl daha çok kâr edebileceği ve üretim yelpazesini artırabileceklerini araştıran kişilerdir. Yaptıkları araştırmalar doğrultusunda uygun gördükleri alanlarda yeni değişiklikler ve yeni yeni makine sistemlerini firmaya önererek şirketin büyümesini ve gelişmesini sağlamak üzere çalışmalar yapan kişilerdir. Bu kadar şirketin bu kadar hayati bir bölümünde çalışan Arge mühendisi ne kadar maaş alır?

Arge Mühendisi Ne Kadar Maaş Alır?

Arge mühendislerinin ortalama ne kadar kazandıkları konusunda net bir bilgi vermek doğru olmaz. Çünkü Arge Mühendisleri bulundukları şirkete ve senelere göre de maaşlandırılır. Örneğin özel sektörde Türkiye’de en gözde olan tekstil şirketlerinden birinde 3 sene çalışmış ve yeni girmiş bir Argeci arasında bile fark varken bulunduğu şirket küçük ölçekli olan biriyle daha da fark olmaktadır. Ama şuan özel sektör için ortalama Arge mühendisi maaş ücreti yaklaşık 7.000TL kadardır. Peki Arge mühendisi olmak için hangi okul okunur?

Arge Mühendisi Olmak İçin Hangi Okul Okunur?

Arge mühendisi olmak isteyen adayların üniversitelerin mühendislik fakültelerinin birinde 4 sene okumaları gerekmektedir. Özellikle Arge mühendisi olmak için hangi bölümler okunmalı?

Özellikle Arge mühendisi olmak için okunması gereken bir bölüm bulunmamaktadır. Üniversitenin 4 senelik herhangi bir mühendislik bölümünden mezun olmak yeterlidir. Örneğin gıda, kimya, endüstri mühendisliği gibi bölümler olabilir. Daha sonra sertifikalı kurslar ile bu alanla alakalı kurslar ve eğitimler alarak daha da ilerleyebilirsiniz.

 

 

arge mühendisi olmak i̇çin hangi bölümler okunmalı? arge mühendisi olmak için hangi bölüm okunmalı arge mühendisi olmak arge olmak için arge mühendisi olmak i̇çin hangi bölümler okunmalı açık arge mühendisi olmak i̇çin hangi bölümler okunmalı açıköğretim