Antropoloji Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

TAKİP ET

Antropoloji Bölümü Mezunu iş olanakları nelerdir? Antropoloji, geçmişte ve günümüzde insanların ve toplumların davranışlarını inceleyen bilim dalıdır. Antropoloji bölümü, insan dilini, kültürünü ve toplumun yapısını inceler. Antropoloji bölümü yeni teknolojiler ve fikirler içerir.

Antropoloji Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Antropoloji Bölümü Mezunu iş olanakları nelerdir? Antropoloji, geçmişte ve günümüzde insanların ve toplumların davranışlarını inceleyen bilim dalıdır.

Antropoloji bölümü, insan dilini, kültürünü ve toplumun yapısını inceler. Antropoloji bölümü yeni teknolojiler ve fikirler içerir. Toplumlarda ortaya çıkan değişimlerin kültürlerini nasıl etkilediğini inceleyen Antropoloji bölümü mezunları farklı alanlarda görev alabilir. Antropoloji bölümünün çalışmaları şu şekilde yapılır;

Fizik antropolojisi,

Sosyal ve Kültürel Antropoloji,

Paleoantropoloji

Antropoloji bölümünün birçok alt dalı yer alıyor. Antropologlar devlet ve özel kurumlarda görev alıyor.

Antropoloji Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Antropoloji Bölümü Mezunu ne iş yapar? Antropoloji, dört yıllık bir lisans programlarından bir tanesidir. Antropoloji bölümünü tamamlayan kişileri “Antropolog” adı verilir. Antropologlar tüm çağların yapısını detaylı olarak inceler. Antropologlar toplumun yaşayış koşullarını, ürettikleri eserleri ve konuştukları dilleri inceler. Antropoloji bölümünü okuduktan sonra iş hayatına kolayca atılabilirsiniz.

Antropoloji mezunları genel olarak üniversitelerde görev alıyor. Üniversite öğreniminden sonra lisansüstü eğitim alarak araştırma görevlisi olarak işe başlayabilirsiniz. Bununla beraber Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan okullarda da görev alabilirsiniz.

Antropoloji Bölümü Mezunu Ne Kadar Maaş Alır?

Antropoloji mezunları farklı alanlarda hizmet verebiliyor. Antropoloji mezunları pek çok kurum ve kuruluşlarda çalışmalarını gerçekleştiriyor. Antropoloji bölümü çalışma alanları;

Maden Tetkik Arama,

Kazı Alanları,

Müzeler,

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı,

Türk Tarih Kurumu,

Araştırma Merkezleri

Antropoloji bölümü mezunlarına ihtiyaç her geçen gün artmaya devam ediyor. Antropoloji Bölümü Mezunu iş olanakları nelerdir? Bölüm mezunları toplumların kültürünü detaylı bir şekilde incelenmesini sağlıyor. Kendinizi bu alanda geliştirerek maaşınızı arttırabilirsiniz. Antropoloji bölümü mezunları kazı çalışmalarında da aktif şekilde görev alıyor. Birçok üniversitede Antropoloji bölümü yer alıyor. Dört yıllık eğitim fakültelerinden mezun olan kişiler devlet ya da özel sektörde çalışabiliyor. Antropoloji Bölümü Mezunu ne kadar maaş alır? Antropoloji bölümü mezunları 5.500 – 8.0000 TL arasında maaş alabiliyor. Antropoloji alanında kariyer yapmak isterseniz bu mesleği tercih edebilirsiniz. Antropoloji bölümü sözel puanı üzerinden yapılıyor. Eğitim aldıktan sonra hizmetlerinizi kolayca verebilirsiniz.

 

antropoloji bölümü istanbul üniversitesi antropoloji bölümü hacettepe antropoloji bölümü ankara üniversitesi antropoloji bölümü akdeniz üniversitesi antropoloji bölümü sosyal antropoloji bölümü türkiyede antropoloji bölümü olan üniversiteler van yüzüncü y