Anestezi Teknikeri Olmak İçin Hangi Bölümler Okunmalı?

TAKİP ET

Anestezi; cerrahi müdahaleler öncesinde hasta için uygulanması gereken bir uyutma işlemidir. Anestezinin amacı cerrahi müdahale sırasında hastanın ağrı ve sancılardan etkilenmemesi ve cerrahın rahat şekilde çalışabilmesidir. Üç tür anestezi vardır; lokal, genel ve bölgesel. Genel tüm vücudu, bölgesel sadece belirli bir bölgeyi, lokal ise o bölgenin de içindeki sadece küçük bir alanı uyuşturmaya yarar.

Anestezi Teknikeri Olmak İçin Hangi Bölümler Okunmalı?

Anestezi Teknikerliği son yıllarda sağlık alanında çalışmak isteyen insanların oldukça ilgi gösterdiği bir meslek haline gelmiştir. Anestezi teknikeri olmak için hangi bölümler okunmalı?

Anestezi; cerrahi müdahaleler öncesinde hasta için uygulanması gereken bir uyutma işlemidir. Anestezinin amacı cerrahi müdahale sırasında hastanın ağrı ve sancılardan etkilenmemesi ve cerrahın rahat şekilde çalışabilmesidir. Üç tür anestezi vardır; lokal, genel ve bölgesel. Genel tüm vücudu, bölgesel sadece belirli bir bölgeyi, lokal ise o bölgenin de içindeki sadece küçük bir alanı uyuşturmaya yarar. Anestezi teknikerlerinin alanı sadece  cerrahi müdahale öncesi uyuşturma işleminin gerçekleşmesidir. Peki anestezi teknikeri ne iş yapar?

Anestezi Teknikeri Ne İş Yapar?

Anestezi uzmanı cerrahi müdaheleler öncesi hastaya uygulanan anestezi işleminde anestezi uzmanına yardım eden kişidir. Anestezi uzmanına yardım etmesinin yanında kullanılacak ekipmanları ve malzemeleri hazırlar, doktor ve hemşirelere yardım eder ve hastanın anestezi yapılması ve cerrahi mühaleye hazırlığı konusunda hastaya yardımcı olur. Bu işi yapan bir anestezi teknikeri ne kadar maaş alır?

Anestezi Teknikeri Ne Kadar Maaş Alır?

Anestezi teknikerilerinin maaşları çok değişken olmakla beraber bir çok faktöre göre değişmektedir. Anestezi teknikerinin derecesi, çalıştığı yer, çalıştığı kurum, tecrübesi ve mesaisi anestezi teknikeri maaşlarında oldukça etkili olan faktörlerdir.

Anestezi teknikerinin çalıştığı hastanenin devlet hastenesi yada özel hastene olması da çok etkilidir. Özel hastane olduğu zaman özel hastanenin döner sermayesine yani tabiri caizse hastanenin zenginliğine bağlı olarak bile değişmektedir. Devlette çalışan bir anestezi teknikeri ortalama 8.000 – 10.000 TL arasıdır. Özel hastanede ise bu rakam oldukça düşükten başlar. Özel bir hastenede anestezi teknikeri ortalama 5.000 ile 8.000 arası değişmektedir. Bir hastanede anestezi teknikeri olmak için hangi okul okunur?

Anestezi Teknikeri Olmak İçin Hangi Okul Okunur?

Anestezi teknikeri olmak için hangi bölüm okunmalı diye merak edenlerin bu bölümü okumak için çok bir seçeneği bulunmamaktadır. Tek yapmaları gereken şuan ülkemizde yürürlükte olan üniversiteye giriş sınavının (YKS)  ilk etap sınavına yani temel yeterlilik sınavına (TYT) girerek 150 puan ve üzeri almaları gerekmektedir. Daha sonra ise 2 yıllık önlisans bölümü olan anestezi teknikerliği bölümünü tercih listelerine yazmaları yeterli olacaktır.

anestezi teknikeri maaş anestezi teknikeri anestezi teknikeri iş ilanları anestezi teknikeri taban puanları anestezi teknikeri atama puanları Anestezi teknikeri olmak için hangi bölümler okunmalı anestezi teknikeri ne iş yapar anestezi teknikeri ne kadar