Analiz ve Raporlama Uzmanı Olmak İçin Hangi Bölümler Okunmalı?

TAKİP ET

Pazarlama dünyasında şirketlerin kendilerini öne taşımak için ihtiyaç duyduğu kişilerden biri hiç şüphesiz analiz ve raporlama uzmanıdır. Peki analiz ve raporlama uzmanı olmak için hangi bölümler okunmalı ve nasıl olunur?

Analiz ve Raporlama Uzmanı Olmak İçin Hangi Bölümler Okunmalı?

Pazarlama dünyasında şirketlerin kendilerini öne taşımak için ihtiyaç duyduğu kişilerden biri hiç şüphesiz analiz ve raporlama uzmanıdır. Peki analiz ve raporlama uzmanı olmak için hangi bölümler okunmalı ve nasıl olunur?

Çağımızın gelişen teknolojieri ile artık pazarlama ve satış dünyası da oldukça hareketlidir. Bu hareket ve çekişmelerde pazarlama dünyasında şirketler diğer şirketlerle yarışabilmek için onların yaptığı hareketleri ve onları izlerler.

Analiz ve Raporlama Uzmanı Ne İş Yapar?

Peki şirketlerin bu mesleğin şirketlerle ne alakası var? Analiz ve raporlama uzmanı ne iş yapar? Piyasaları ve rakiplerini izleyerek o dönemin gereksinimlerini ve müşteri talebini yakalayabilen şirketler inanılmaz şekilde kârlar eder. İşte bu noktada şirketler kendilerine sadece bu işi yaparak piyasayı ve rakipleri izleyecek bir çalışana ihtiyaç duymaya başladırlar. İşte bu noktada analiz ve raporlama uzmanları aranan bu boşluğu doldurmak için ortaya çıktılar.

Analiz ve Raporlama Uzmanı Ne Kadar Maaş Alır?

Analiz ve Raporlama uzmanı ne kadar maaş alır sorusunun aslında net bir cevabı bulunmamaktadır. Çünkü bu mesleği yapan kişiler özel sektör çalışanları oldukları için maaşları çalıştıkları şirketlere göre değişir. Örneğin büyük bir şirkette birden fazla analiz ve raporlama uzmanı çalışıyordur bu yüzden her biri ortalama bir maaş alabilirler. Ancak orta ölçekli bir firmanın bu alanda tek ve başarılı bir analiz ve raporlama uzmanı iseniz oldukça fazla alacağınız kesindir. Ama eğer ortalama bir değer verilecekse en düşük alan analiz ve raporlama uzmanı 5.500 – 6.500 TL, en yüksek analiz ve raporlama uzmanı ise 11.000 – 15.000 TL arası almaktadır.

Analiz ve Raporlama Uzmanı Olmak İçin Hangi Okul Okunur?

Analiz ve raporlama uzmanı olmak için hangi okul okunmalı sorusunun aslında tek bir cevabı yok. Analiz ve raporlama uzmanı olmak için okuyabileceğiniz üç bölüm bulunmaktadır. Peki analiz ve raporlama uzmanı olmak için hangi bölümler okunur?

Analiz ve raporlama uzmanı olabilmek için üniversitelerin iktisat, matematik veya sigortacılık bölümlerinden mezun olmak gerekir. Ama eğer bu mesleği her hangi bir okul okumadan yapmak istiyorsanız bazı kurumların düzenlediği olduğu analiz ve raporlama uzmanı eğitim kurslarına katılarak sertifikasını alabilirsiniz.

analiz ve raporlama uzmanı analiz ve raporlama uzmanı maaş analiz ve raporlama uzmanı iş ilanları analiz ve raporlama uzmanı maaşları finansal analiz ve raporlama uzmanı ne iş yapar analiz ve raporlama uzmanı hangi bölüm Analiz ve raporlama uzmanı ne iş y