Adli Bilişim Mühendisliği Bölümünü Bitiren Ne İş Yapar? Ne Kadar Maaş Alır?

TAKİP ET

Bilişimle ilgili olan suçların önlenmesi ve vatandaşların korunması adına okunmakta olan Adli Bilişim Mühendisliği bölümünü bitiren ne iş yapar? Sektöre yaratıcılık ve fayda sağlayabilecek olan kişiler siber suçların tespit edilmesine yönelik olarak eğitim almaktadır. Bu durum vatandaşların da tehlikeye uğramasını engelleyecek ve haklarını koruyacaktır. 4 yıllık olarak verilen lisans eğitimi sonucunda alanında mesleğini icra edebilecek kişiler ortaya çıkmaktadır. Bilgisayarla ilgili olan tüm sis

Adli Bilişim Mühendisliği Bölümünü Bitiren Ne İş Yapar, Ne Kadar Maaş Alır?

Bilişimle ilgili olan suçların önlenmesi ve vatandaşların korunması adına okunmakta olan Adli Bilişim Mühendisliği bölümünü bitiren ne iş yapar? Sektöre yaratıcılık ve fayda sağlayabilecek olan kişiler siber suçların tespit edilmesine yönelik olarak eğitim almaktadır. Bu durum vatandaşların da tehlikeye uğramasını engelleyecek ve haklarını koruyacaktır. 4 yıllık olarak verilen lisans eğitimi sonucunda alanında mesleğini icra edebilecek kişiler ortaya çıkmaktadır. Bilgisayarla ilgili olan tüm sistemler öğrenilmekte ve buna göre de gerekli olan yerlerde işe başlayabilmektedirler.

Adli Bilişim Bölümü Mezunları İş İmkanları Nelerdir?

Gerekli olan lisans eğitimini tamamlayan kişiler alanıyla ilgili olan yerlerde görevini yapabilmektedir. Bu yüzden bölümün bitirilmesi ve mezun olunması halinde Adli Bilişim Mühendisliği bölümü mezunu ne iş yapar? Sorusunun yanıtı en genel şekilde bilinmelidir. Çünkü kişiler bölümüne ilişkin olan sektörler ve iş sahası hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Kişiler kurum ya da kuruluşlarda görev aldıkları süreçte siber saldırıları önlemektedir. Siber suç saldırılarının önlenmesi için planlar ve projelerin oluşturulması görevler arasında yer almaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Bankaları, Özel Bankalar, Belediyeler, Yazılım Firmaları ve Sağlık Bakanlığı gibi kurumlarda çalışılabilmektedir. Hem yurtiçi hem de yurtdışı olarak bakıldığında oldukça önü açık olan bir meslektir.

Adli Bilişim Mühendisliği Mezunları Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde ya da devlette çalışan kişilerin maaşları birbirinden farklıdır. Bu yüzden de devlette çalışmakta olan kişilerin maaşları daha yüksek özel sektörün daha az olmaktadır. Devlet kurumunda çalışan Adli Bilişim Mühendislerinin maaşları özel sektöre göre daha yüksek olsa da kişilerin bunu için yeterlilik sınavından gerekli olan puanı almaları gerekmektedir.

Kamuda çalışan mühendislerin dahi maaşları deneyimlerine ve kıdemlerine bakılarak değişiklik göstermektedir. Bu yüzden de bunun için yeni başlayan, 5 yıllık çalışan, 10 yıllık çalışan vs. tarzında değerlendirmeler söz konusu olmaktadır. Adli Bilişim Mühendisliği bölümü mezunu ne kadar maaş alır? Sorusunun yanıtı da en az 6500 – 6750 olacak şekilde belirlenmektedir.

 

 

adli bilişim mühendisliği fırat üniversitesi adli bilişim mühendisliği fırat üniversitesi adli bilişim mühendisliği taban puanı adli bilişim mühendisliği sıralama adli bilişim mühendisliği maaş adli bilişim mühendisliği taban puanları adli bilişim mühendi