Ziraat Bankası BES İptali (Cayma) Para İadesi Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

Ziraat bankası zorunlu bireysel emeklilik konusunda Ziraat bankası BES iptali para iadesi nasıl yapılır? Sorusu için internetten ya da müşteri hizmetlerinden yardım almak mümkündür. Mobil bankacılık kullanarak ya da müşteri hizmetleri ile bu iptali gerçekleştirmek isteyenler farklı yollar denemelidir. Ziraat emeklilik mobil şube uygulamasının indirilmesi halinde uygulama üzerinden iptal gerçekleştirilmektedir.

Ziraat Bankası BES İptali (Cayma) Para İadesi Nasıl Yapılır?

Ziraat bankası zorunlu bireysel emeklilik konusunda Ziraat bankası BES iptali para iadesi nasıl yapılır? Sorusu için internetten ya da müşteri hizmetlerinden yardım almak mümkündür. Mobil bankacılık kullanarak ya da müşteri hizmetleri ile bu iptali gerçekleştirmek isteyenler farklı yollar denemelidir. Ziraat emeklilik mobil şube uygulamasının indirilmesi halinde uygulama üzerinden iptal gerçekleştirilmektedir. Ayrıca bunu yapmak internet bankacılığını kullanırken izlenen adımlar kadar kolay olmaktadır. Telefon yoluyla ise müşteri hizmetleri aranarak telefona sesli yanıt sistemiyle cevap vermeniz ve T.C kimlik numaranızı söylemeniz yeterli olmaktadır. TC kimlik numarası ile giriş yapıldıktan sonra yöneltilen sorulara tuşlama yapılarak yanıt verilmektedir.

Bu rakamları  tuşlanması durumunda  bireysel emeklilik iptali için gerekli olan tüm işlemleri gerçekleştirmekte ve bunu sağlamış bulunmaktasınız. Yani başka bir işleme gerek kalmadan iptaliniz oluşturulmuş olur.

Cayma İptal İşleminde Kesinti Olur Mu?

İl 2 ay içinde iptal işlem yapanlar için herhangi bir kesinti uygulanmamaktadır. Emeklilik hakkı kazanıp BES’ten ayrılmış olanlara gelir tutarının %5’i kadar kesinti uygulanmaktadır. 10 yıl boyunca BES’ten yararlanmış olan kişiler emekli olmadan sistemden çıkmak istedikleri zaman getiri tutarının %15’i kadar stopaj kesintisi uygulanmaktadır. Cayma iptal işleminde kesinti olur mu? Sorusunun yanıtı bu şekildedir.

Ziraat bankası BES iptali konusunda yatırmakta olduğunuz tüm katkı miktarını hesabınıza aktarmanı mümkündür. Emekli olarak bireysel emeklilik sistemindeki tüm parayı çekme hakkına sahip olursunuz. Hem birikim yapabilir hem de devlet katkısından belirli oranla faydalanabilirsiniz.

BES’ e Kimler Dahil?

Çoğu insanı ilgilendirmekte olan BES’e kimler dahil? Sorusunun yanıtı da önemlidir. Bu kapsamda 1972 ve üstü doğumlu olan kişiler otomatik olarak sisteme dahil edilir. Belirli bir kişinin üzerinde personelin olduğu kurumlar sisteme dahil edilirken artık 5 ve üzerinde personel çalıştırmakta olan her şirket personeli bu kapsam içindedir.

İptal aşamasında alınacak olan yardımlar gereğince ayrı olarak Ziraat bankası BES iptali para iadesi nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı da belirtilmektedir. Bu yüzden kişilerin bu adımları izlemesi fayda sağlamaktadır.

 

ziraat bes iptali ziraat bes iptali telefon numarası ziraat bes iptali para iadesi ne zaman ziraat bes iptali telefon numarası 444 ziraat bireysel emeklilik iptali telefon numarası