Trafik Sigortası Hangi Durumlarda Ödeme Yapar?

TAKİP ET

Karayolları trafik kanunu gereğince her aracın yaptırması gereken trafik sigortası olası kaza durumlarında karşı tarafın hasarını karşılamaktadır. Üçüncü şahıslara ait olan masrafları poliçede belirtilen teminatlar ve limitler doğrultusunda güvence altına almakta olan bir sigorta çeşididir. Yani kazaya neden olduğumuz durumlarda karşı tarafın hasarı trafik sigortası kapsamında ödenmektedir.

Trafik Sigortası Hangi Durumlarda Ödeme Yapar?

Karayolları trafik kanunu gereğince her aracın yaptırması gereken trafik sigortası olası kaza durumlarında karşı tarafın hasarını karşılamaktadır. Üçüncü şahıslara ait olan masrafları poliçede belirtilen teminatlar ve limitler doğrultusunda güvence altına almakta olan bir sigorta çeşididir. Yani kazaya neden olduğumuz durumlarda karşı tarafın hasarı trafik sigortası kapsamında ödenmektedir. Trafik sigortası olası kazalarda kusurlu olan tarafın karşı tarafa ödemek zorunda olduğu hasarı ödemektedir. Karşı tarafın maddi hasarını ve sağlık masraflarını ödemek üzere belirlenmektedir. Karşı araçta ortaya çıkmış olan hasar ya da karşı tarafa verilen manevi hasar yüksek tazminat ödemeleriyle bile sonuçlanabilmektedir. Bu durumların kurtarıcı tarafı ise trafik sigortasıdır.

Trafik Sigortası Neleri Kapsar?

İnsanları trafik kazası yaşaması durumunda trafik sigortasının neleri karşılayıp karşılamayacağı oldukça önemlidir. Bu yüzden trafik sigortası neleri karşılar? Sorusunun yanıtını almak önemlidir. Bu yüzden ilk olarak trafik kazası yaşanmasının sonucunda karşı tarafa verilen hasar karşılanmaktadır. Elektrik direği ve lamba gibi kamuya ait olan mallara kasti olmayarak verilen zararlar karşılanmaktadır. Ev, dükkan ya da buna benzer olarak karşı tarafa verilen hasarlar. Kaza sırasında vefat etmiş olan kişilerin bakmakla yükümlü oldu kişiler varsa da onların masrafları karşılanmaktadır. Trafik kazasında yaralanmış olan kişilerin kısmi ya da süresiz olarak çalışamaz duruma gelmesi halinde ekonomik gelirin azalmasıyla ortaya çıkan masraflar da sigorta tarafından karşılanmaktadır.

Trafik Sigortası Hangi Durumlarda Ödeme Yapar?

Trafik sigortası kaza anında kişilere oldukça destek sağlamaktadır. Ancak bazı durumlarda ise ödeme yapmamakta olduğu için trafik sigortası hangi durumlarda ödeme yapar? Sorusunun yanıtının alınması önemlidir. Bu durumlar ise sigortalı olan aracın hareket halinde değilken verdiği zararlar, kaza durumunda sigortalı olan kusurluysa kendi aracının zararlarında, kazadan dolayı olarak oluşabilecek manevi tazminat ve davalarda ödeme yapmamaktadır.

Buna ek olarak patlayıcı madde taşıması sonucunda ortaya çıkacak olan kaza ve çevreye vereceği zararlarda da sigorta ödeme yapmamaktadır. Tüm bu detay ve ayrıntılara dikkat etmekte olan trafik sigortası ancak uygun şartlar olması durumunda ödeme yapabilmektedir.

 

Trafik Sigortası Hangi Durumlarda Ödeme Yapar trafik sigortası ödemesi zorunlu trafik sigortası ödemesi trafik sigortası hasar ödemesi kime yapılır zorunlu trafik sigortası pert ödemesi trafik sigortası değer kaybı ödemesi zorunlu trafik sigortası tazmina