Süt İzni Ne Kadar, Nasıl Hesaplanır? Özel ve Kamu İzni?

TAKİP ET

Kadın işçi olanlar için süt izni ne kadar olduğu son dönemde üzerinde araştırılan konulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Çalışan kadınlar günün belirli saatlerinde üst izninden yararlanma hakkına sahip oluyor. Süt izni ne kadar? sorusu da çocuğunu emzirmek isteyen çalışan bayanlar açısından önem arz eden konulardan biridir. 657 Devlet Memurları Kanuna göre çalışan kadınlar için süt izni kararı verilmiştir. Buna göre günde 1.5 saat şeklinde anneye süt izni hakkı verilmektedir.

Süt İzni Ne Kadar, Nasıl Hesaplanır? Özel ve Kamu İzni?

 

Kadın işçi olanlar için süt izni ne kadar olduğu son dönemde üzerinde araştırılan konulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Çalışan kadınlar günün belirli saatlerinde üst izninden yararlanma hakkına sahip oluyor. Süt izni ne kadar? sorusu da çocuğunu emzirmek isteyen çalışan bayanlar açısından önem arz eden konulardan biridir. 657 Devlet Memurları Kanuna göre çalışan kadınlar için süt izni kararı verilmiştir. Buna göre günde 1.5 saat şeklinde anneye süt izni hakkı verilmektedir.

 

İlk 6 Ay Süt İzni Kaç Saattir?

 

Annenin doğumdan sonraki 6 aylık sürecinde süt izninin ne kadar olduğu merak edilen bir konu haline gelebiliyor. Devlet Memurları Kanunu baz alındığında annenin doğum yaptıktan ilk altı aylık süreçte süt izni günlük 3 saat şeklindedir. İkinci altı aylık döneme giriş yaptığında bu sefer süt izni süresi de 1.5 saat şeklinde olacaktır.

 

Doğum yapan annelere özel olarak süt izni hakkı tanınırken, ilk altı ay 3 ay diğer altı ay izin süresi 1.5 saate düşürülür. Süt izni ne kadar olduğunu öğrenen annelerin Devlet dairelerinde verilen bu haklar ışığında çocuklarını emzirecek olduklarını söyleyebiliriz.

 

Özel Sektör Süt İzni Ne Kadardır?

 

Kamu sektöründe olduğu gibi özel sektörde de emzirmekle yükümlü olan annelere ne kadar süt izni verildiğini öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Özel sektörde çalışan bir annenin süt izin hakkında bakıldığında çocuk 1 yaşına gelene kadar günde 1.5 saat şeklinde hakkı bulunmaktadır. Buna göre özel sektör süt izni ne kadardır? diye sorgulayan anneler için çocuklarını emzirmek için verilen süt izin süresinin 1.5 saat şeklinde belirlenmiş  olduğunu söyleyebiliriz. Süt izin anne tarafından kullanılmadığı durumlarda işveren %50 zamlı şekilde maaşına ücreti yansıtmak durumunda olacaktır.

 

Süt izni ne kadar? sorusu anne olanlar açısından önemlidir.Çünkü çocuğun süte ihtiyacı olacağından dolayı doğal olarak hem özel hem de devlet sektöründe anneye yönelik izin hakları tanınmaktadır. Bu haklar ilk altı ya ve sonraki diğer altı ay şeklinde ikiye ayrılır.

Süt İzni Ne Kadar Özel ve Kamu İzni Kadın işçi olanlar için süt izni ne kadar İlk 6 Ay Süt İzni Kaç Saattir Özel Sektör Süt İzni Ne Kadardır 657 Devlet Memurları Kanuna göre çalışan kadınlar için süt izni