Sigortam Ödeniyor Mu, Sigortam Başladı Mı, Nasıl Öğrenebilirim?

TAKİP ET

Sigortam başladı mı? veya sigortam ödeniyor mu? gibi sorular her çalışanın merak ederek araştırdığı bir konudur. Öncelikle ülkemizde sigortasız işçi çalıştırmanın yasak olduğunu belirtelim. Yeni bir işe girildiğinden itibaren sigortanın aktif olduğu düşünülebiliyor. Bu yüzden insanların pek çoğu sigortalarını kontrol etme ihtiyacı duymuyor. Fakat günümüzde fırsatçıların olduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden ''sigortam başladı mı?'' gibi benzeri sorulara yanıt aranıyor.

Sigortam Ödeniyor Mu, Sigortam Başladı Mı, Nasıl Öğrenebilirim?

Sigortam başladı mı? veya sigortam ödeniyor mu? gibi sorular her çalışanın merak ederek araştırdığı bir konudur. Öncelikle ülkemizde sigortasız işçi çalıştırmanın yasak olduğunu belirtelim. Yeni bir işe girildiğinden itibaren sigortanın aktif olduğu düşünülebiliyor. Bu yüzden insanların pek çoğu sigortalarını kontrol etme ihtiyacı duymuyor. Fakat günümüzde fırsatçıların olduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden ‘’sigortam başladı mı?’’ gibi benzeri sorulara yanıt aranıyor.

Sigortasız işçi çalıştırma sorunu ile vatandaşların hakları sömürülüyor. Türkiye’de sigortasız işçi çalıştırma sorununa çözüm olarak cezalar uygulanmaktadır. Sigortalı olarak çalışan bir kişi sigortasının ödenip ödenmediğini kolayca öğrenebilir. Peki, sigorta sorgulaması nasıl yapılır? Bunun için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait ALO 170 çağrı hattını arayarak çalışan vatandaşlar sigortaları bilgilerini öğrenebilir. Bunun yanı sıra e-Devlet sistemi üzerinden online sigorta bilgilerini kontrol edebilirler.

Sigortam Başladı Mı?

Sigortalı bir işe girdiğinizde aklınıza sigortanızın başladığını kontrol etmek gelmeyebilir. Ancak bu oldukça önemli bir konu olduğu için işe girdikten sonra sigortanızın başlayıp başlamadığını kontrol etmelisiniz. Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olan ALO 170 çağrı hattını arayarak sigortanız ile ilgili tüm bilgileri edinebilirsiniz. Sigortam başladı mı? sorusuna en güvenilir yanıtı bu sayede bulabileceksiniz.

Sigortam Ödeniyor Mu Nasıl Öğrenebilirim?

Sigortalı işte çalışan kişiler ‘’Sigortam ödeniyor mu nasıl öğrenebilirim?’’ diye merak ediyor. Öncelikle sigortanızın ödenip ödenmediğini SGK sitesi üzerinden T.C kimlik numaranız ve kimlik bilgileriniz ile sisteme şifresiz giriş yapabilirsiniz.  Karşınıza çıkan sayfada sizlerden istenilen bilgileri eksiksiz girmeniz gerekmektedir. Daha sonra yeni açılacak sayfa da ‘’Hizmet Bilgisi’’ ve 4A seçeneğini seçmelisiniz. Karşınıza detaylı bir şekilde sigorta dökümü çıkacaktır.

Şuan Sigortam Ödeniyor Mu?

Sigorta primleriniz her ay düzenli olarak sisteme işlenmektedir. Ancak 1 önceki ayın primlerini kontrol etmek için takip eden ayın başında kontrol etmenizde yarar var. Bu konu ile ilgili bir tereddüt yaşıyorsanız ALO 170’i aramanız yeterli olacaktır. Sigortam ödeniyor mu? sorunuza karşılık olarak detaylı bilgilendirme yapılacaktır.

Sigortam Ödeniyor Mu Sigortam Başladı Mı Nasıl Öğrenebilirim Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait ALO 170 çağrı hattı Sigortam Ödeniyor Mu Nasıl Öğrenebilirim Şuan Sigortam Ödeniyor Mu