SGK'lı Olarak Çalışan Kişi Şirket Kurabilir Mi?

TAKİP ET

Son dönemde pek çok sorular sorulabiliyor ve bu sorulara da cevap aranmaya çalışıyor. Şüphesiz bu sorulardan biri de SGK'lı olarak çalışan kişi şirket kurabilir mi? olduğudur. Sigortalı olarak çalışan bir kişi kendisine ait bir şirket açma yetkisine sahip olup olmadığı da araştırılan önemli konuların başında yer alır.

SGK’lı Olarak Çalışan Kişi Şirket Kurabilir Mi?

 

Son dönemde pek çok sorular sorulabiliyor ve bu sorulara da cevap aranmaya çalışıyor. Şüphesiz bu sorulardan biri de SGK’lı olarak çalışan kişi şirket kurabilir mi? olduğudur. Sigortalı olarak çalışan bir kişi kendisine ait bir şirket açma yetkisine sahip olup olmadığı da araştırılan önemli konuların başında yer alır. Eğer ki sözleşme kapsamında herhangi bir şirket açmaya ilişkin engel durum söz konusu değilse o zaman rahatlıkla şirket açabilir. Lakin burada önemli olan SGK sözleşme kapsamındaki beyanlar olacaktır. Sigortalı olarak çalışan kişiler isterlerse şirket kurabilir. Üstelik şirket kurma konusunda önünde hiçbir şekilde bir engel durumu olmayacaktır.

 

SGK’lı Olan Şirket Açar Mı?

 

Özel sektörde çalışan kişiler şirket açmak isteyebilir.Bu tür girişimlerini yaparken de önlerine herhangi bir engel durumunun olup olmayacağı merak edilir. Fakat SGK’lı olarak çalışan kişi şirket kurabilir mi? konusuna geldiğimiz zaman içinizi bu anlamda ferah tutabilirsiniz. Çünkü her ne kadar özel sektörde çalışıyor olsanız bile isterseniz şirket açma yetkisine de sahip olabilirsiniz. Eğer ki iş sözleşmesi kapsamında bir engellenme durumu yoksa o zaman SGKlı olan kişilerde istedikleri zaman dilimlerinde şirket açma yetkisine sahip olabilir. Diledikleri zaman kolayca şirket açarak, ticari faaliyetlerin de yürütülmesini sağlayabilir.  Burada önemli olacak faktörler arasında iş sözleşmeleri olduğunu söyleyebiliriz. Onun haricinde hiçbir şekilde engfel teşkil edecek bir durumun olmayacağını belirtmemiz gerekir.

 

SSK Emeklisi Şahıs Şirketi Kurabiliyor Mu?

 

Özel sektörde çalışanların yanı sıra SSK emeklisi olanlar da şahıs şirketi kurmak isteyebilir. Doğal olarak böyle bir girişimde bulunmak istedikleri zaman önlerinde bir engel durumunun olup olmayacağını da sorgulamaya başlar. Fakat SSK emeklisi şahıs şirketi kurabilir mi? ile ilgili olarak bilgi vermemiz gerekirse şirket kurmalarıyla ilgili olarak hiçbir şekilde engel durumları olmayacaktır. Tam aksine sorunsuz bir şekilde şahıs şirketi kurma yetkisine de sahip olmaya başlayacaklardır.

 

SGK’lı olarak çalışan kişi şirket kurabilir mi? diyorsanız artık bu sorunuza da en hızlı şekilde hazırlamış olduğumuz içeriğimizle cevap bulacaksınız.

sgk’lı olarak çalışan kişi şirket kurabilir mi sgk lı çalışan şirket kurabilir mi ssk lı çalışan şahıs şirketi kurabilir mi sigortalı kişi şirket kurabilir mi özel sektör çalışanı şirket kurabilir mi çalışan kişi şahıs firması kurabilir mi SSK Emeklisi Şa