SGK İntibak Yasası Nasıl Sorgulanır?

TAKİP ET

Her sene emekli maaşlarına yapılan zamlar SGK intibak yasası sorgulama işlemleri güncel sisteme göre yapılmaktadır. İntibak zammı olarak bilinen bu zam, emekliler tarafından sık sık araştırılmaktadır. Her sene yapılacak zammın oranı ve ne kadar artış göstereceği sorgulama yapılarak öğrenilebiliyor.

SGK İntibak Yasası Nasıl Sorgulanır?

Her sene emekli maaşlarına yapılan zamlar SGK intibak yasası sorgulama işlemleri güncel sisteme göre yapılmaktadır. İntibak zammı olarak bilinen bu zam, emekliler tarafından sık sık araştırılmaktadır. Her sene yapılacak zammın oranı ve ne kadar artış göstereceği sorgulama yapılarak öğrenilebiliyor. İntibak farklılığının ne kadar olacağını merak eden ve 2000 senesinden önce emekli olan vatandaşlar sorgulamayı kolay bir şekilde yapabiliyor.  İnternet üzerinden yapılabilecek olan sorgulama için SGK resmi web sitesi kullanılıyor. Emekli vatandaşlar kendi bilgileriyle girdikleri sistemde sorgulama işlemlerine başlayabiliyor.

İntibak Sorgulama Aşamaları?

Emekli vatandaşların yapacağı intibak sorgulama işleminin aşamaları oldukça basittir. İnternet üzerinden yapılacak olan bu sorgulamanın aşamaları şu şekildedir;

SGK resmi internet sitesine girilir.

İntibak sorgulama seçeneği için gerekli olan sicil numarası girilir.

TC kimlik numarası girilir ve sorgulama işlemi başlatılır.

Vatandaşlar SGK intibak sorgula seçeneğiyle birlikte bu sorgulamayı yaptıktan hemen sonra gerçekleşecek zam oranlarını görüntüleyebilir. Sosyal Güvenlik Kurumu resmi sayfasından yapılacak sorgulamada, belirtildiği gibi yalnızca sicil numarası ve TC kimlik numarası gerekmektedir. Başka hiçbir bilgiye ihtiyaç duyulmadan bu bilgilerle rahatça sorgulama işlemi yapılabilir. Sorgulama yapmak için girilecek internet sayfasına tüm arama motorlarından ulaşmak mümkündür.

İntibak Sorgulama Ekranı

Emekliler intibak yasası sorgulama ekranı ile istedikleri her an emeklilik parası oranlarını öğrenebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan bu sorgulama, senelik gelen zamların oranlarını açık ve net bir şekilde gösteriyor. Ancak bu ekran, 2000 senesinden önce emekli olan ve emekli maaşının üzerine ek olarak zam alacak kişiler için geçerlidir. Düzenlenen ve yenilenen şartlara göre 2000 senesinden sonra emekli olan vatandaşlar bu ekrandan değil, direkt olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan sorgulama yapabiliyor. Bu yasa 2000 senesinden önce emekli olan fakat aynı maaşı almaya devam eden bireyler için getirilmiştir. Bu nedenle sorgulama ekranını kullanabilecek olan vatandaşlarından bu seneden önce emekli olmaları gerekmektedir. Diğer emekli vatandaşların ise sicil numaralarıyla birlikte SGK birimlerine gitmeleri ve orada görev yapan personellerden yardım alması gerekmektedir.

SGK İntibak Yasası Nasıl Sorgulanır sgk i̇ntibak yasası sgk bağkur intibak yasası ssk emeklisine intibak yasası çıktı mı sgk intibak yasası ne zaman çıkacak ssk emekli zammı intibak yasası sgk intibak yasası 2022