Mama ve Bez Yardımı İçin Nereye Başvuru Yapılır?

TAKİP ET

Yeni doğan bebekler için devlet tarafından yapılan mama ve bez yardımı için başvuruda bulunmak gerekiyor. Bu başvurular birden fazla yere yapılabilir ve her bir kurum için aynı şartlar geçerli oluyor. Gerekli şartlara uyan aileler için yeni doğan bebeklerine belirli miktarlarda mama ve bez yardımları yapılıyor.

Mama ve Bez Yardımı İçin Nereye Başvuru Yapılır?

Yeni doğan bebekler için devlet tarafından yapılan mama ve bez yardımı için başvuruda bulunmak gerekiyor. Bu başvurular birden fazla yere yapılabilir ve her bir kurum için aynı şartlar geçerli oluyor. Gerekli şartlara uyan aileler için yeni doğan bebeklerine belirli miktarlarda mama ve bez yardımları yapılıyor. Başvuru için de belirli şart ve koşullar aranıyor. Devlet destekli bu yardım seçeneği için aileler farklı kurumlara başvurularını birçok şekilde yapabiliyor. Bu başvuruların yapıldığı yerlere bakılacak olursa; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, muhtarlıklar, sosyal hizmetler müdürlükleri, kaymakamlık ve Sosyal yardımlaşma vakıfları şeklinde belirtiliyor. Tüm bu kurumlardan yeni doğan bebekler için bez ve mama yardımı için başvuruda bulunmak mümkün oluyor.

Mama ve Bez Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aileler yeni doğan bebekleri için mama ve bez yardım başvurusu nasıl yapılır sorusunu sık sık soruyor. Bu başvuruyu yapmak günümüzde oldukça kolay bir şekilde gerçekleşiyor. Başvuru yapmak için gereken şartlara sahip olan aileler hem yardım kuruluşlarından hem de internet üzerinden başvuru yapabiliyor. Örneğin yardım kuruluşuna gidemeyen aileler bebekleri için yapacakları yardım başvurusunu e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor. Şartlara uygun aileler bez ve mama yardım başvuru formunu doldurarak bir başvuruda bulunabiliyor. Bu forma da yine e-devlet sistemi üzerinden ulaşmak mümkün oluyor. Sistemin arama motorundan rahatça arama yapılarak form linkine ulaşılabiliyor.

Mama ve Bez Yardım Şartları Nelerdir?

Devletten mama ve bez yardımı almak isteyen vatandaşların belirli şartlara uygunluk göstermesi gerekiyor. Her aileye verilmeyen bu yardım için, gerekli şartlara uyma zorunluluğu söz konusu. Peki mama ve bez yardımını alabilmek için gereken şartlar nelerdir? Yardım için; başvuran hane halkının kişi başına düşen aylık gelir ortalamasının asgari ücretin 1/3 oranında olması gerekiyor. Dar gelirli ailelere yapılan bu yardım, asgari kişi başına düşen aylık gelire bakılarak onaylanıyor ya da reddediliyor. Aynı zamanda bu yardım için bebeğin yaşının 0 -3 yaş aralığında olması gerekiyor. 3 yaşından büyük olan bebekler için mama ve bez yardımı yapılmıyor.

 

Mama ve Bez Yardımı İçin Nereye Başvuru Yapılır Mama ve Bez Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır Mama ve Bez Yardım Şartları Nelerdir Yeni doğan bebekler için devlet tarafından yapılan mama ve bez yardımı Gerekli şartlara uyan aileler için yeni doğan bebekler A