Kadın Memur Ne Zaman, Nasıl Emekli Olur?

TAKİP ET

Özellikle günümüzde çalışmakta olan kadınlar için önemli olan soruların başında gelen kadın memur ne zaman, nasıl emekli olur? Sorusuna yanıt aranmaktadır. Çünkü uzun yıllardır çalışmakta olan kadınlar bu konunun detaylarını ve neye göre belirlendiğini bilmek ister. Burada yaş, prim sayısı ve sigortalılık süresi gibi durumlar dikkat çekici olduğu için konunun detaylarına inilmelidir.

Kadın Memur Ne Zaman, Nasıl Emekli Olur?

Özellikle günümüzde çalışmakta olan kadınlar için önemli olan soruların başında gelen kadın memur ne zaman, nasıl emekli olur? Sorusuna yanıt aranmaktadır. Çünkü uzun yıllardır çalışmakta olan kadınlar bu konunun detaylarını ve neye göre belirlendiğini bilmek ister. Burada yaş, prim sayısı ve sigortalılık süresi gibi durumlar dikkat çekici olduğu için konunun detaylarına inilmelidir. Ayrıca memurların emekli olma durumları diğer çalışma alanlarına göre farklı olduğu için de istenen şartlar da farklılık gösterecektir. Bu konuda kadın memurlar için işe başlamadan önceki 20 yılın ne zaman tamamlanacağı ve yaş konusu önemlidir.

Öncelikle 1999 tarihinden sonra memur olan ve çalışmaya başlayan kadınlar SSK ve Bağkur gibi başka sigorta kollarında çalışmamış olan kadınlar 25 yıl sigortalılık, 58 yaş ve 9000 gün prim gününü tamamlamalıdır. Ancak bu şekilde emekli olunabilecek olup emekli maaşlarını ve ikramiyelerini alabilirler. Kadın memur emekli olma şartları içinde farklı durumlarda söz konusu olabilmektedir. Belirtilen tarih öncesinde hiç çalışmamış ve sigortası olmayan bir kadın memur emekli olma aşamasında 25 yıl 9000 gün ve 58 yaş şartlarının hepsinin bir arada olması durumunda memur olarak emekli maaşı ve ikramiye alma hakkını elde edebilmektedir.

Hizmet Yılı Dolduğunda Yaş Önemli Mi?

25 yıl olarak belirlenen hizmet yılı dolduğunda yaş önemli mi? sorusu 25 yılını tamamlayan ancak yaşı gelmeyen kişiler için oldukça önemlidir. Hizmet yılının dolması durumunda yaş şarttı elbette ki aranmakta olup yaş dolmadığı müddetçe emekli olunmamaktadır. Ancak emeklilik yaşını beklemek için istifa ederek zorunlu olan yaşın dolmasını çalışmadan bekleyebilirsiniz. Bu şekilde yaş beklenmesi durumunda yaşınızın dolmakta olduğu tarihte yürürlükte olan hükümlere göre de kanun hükmü uygulanmış olacak ve yaşlılık maaşı bağlanacaktır.

Belirtilen tarihlerde ve hizmet süresi kapsamında çalışılması halinde emekli olunması gayet doğal bir durumdur. Ancak bu tarihlerin ve yaşın doldurulması gerekmektedir. Bunlar da kadın memur ne zaman, nasıl emekli olur? Sorusunun yanıtı niteliğinde olup çalışan kişinin bu şartları taşıması oldukça önemlidir.

 

kadın memur emeklilik yaşı kadın memur emeklilik yaşı tablosu kadın memur emeklilik şartları kadın memur emeklilik yaş sınırı kadın memur emekli olmak için kaç yıl çalışmalı