İstifa Eden İşçinin Maaşı Ne Zaman Ödenir?

TAKİP ET

İşçinin herhangi bir durumdan dolayı işinden ayrılması durumunda istifa eden işçinin maaşı ne zaman ödenir? Sorusunun yanıtı merak edilmektedir. Bu doğrultuda istifa etmesine rağmen işçinin maaşını ne zaman alacağına ilişkin tarihi ve zamanı bilmesi de önemlidir. İstifa eden işçinin maaşını ne zaman alacağına dair net bilgiler olmamakla birlikte bu konuda işsizlik maaşı ya da tazminatlar dikkat çekmektedir.

İstifa Eden İşçinin Maaşı Ne Zaman Ödenir?

İşçinin herhangi bir durumdan dolayı işinden ayrılması durumunda istifa eden işçinin maaşı ne zaman ödenir? Sorusunun yanıtı merak edilmektedir. Bu doğrultuda istifa etmesine rağmen işçinin maaşını ne zaman alacağına ilişkin tarihi ve zamanı bilmesi de önemlidir. İstifa eden işçinin maaşını ne zaman alacağına dair net bilgiler olmamakla birlikte bu konuda işsizlik maaşı ya da tazminatlar dikkat çekmektedir. Haklı olarak istifa etmiş olan çalışanlar haklı olduklarını kanıtlarlarsa işsizlik maaşına başvurabilmektedir.

Bu konuda işçinin haklı sebepleri barındırması ve de haklı fesih kapsamına girmiş olması gerekmektedir. İşçinin haklı fesih sebepleri nelerdir? Sorusuna yanıt olarak gerçek ücretin saklanmakta olması, mobbing, maaşın ödenmemesi, iyi niyet ve ahlak kurallarına uyulmamakta olması, sağlık gerekçeleri, sözleşmeye uyulmaması gibi durumlar sebepler arasında yer almaktadır. Haklı fesih kapsamına giren bu durumlar bunları  gerekçe gösterilmesi halinde maaş alınması mümkündür.

Kendi İsteği İle İşten Ayrılan Tazminat Alabilir Mi?

Kural olarak bakıldığı zaman işten kendi isteği ile istifa eden kişinin kıdem tazminatı alması söz konusu olmamaktadır. Yasal düzenleme gereğince kadın işçiler evlilik nedeniyle işten ayrılmakta ve çalışma süresinin gerektirdiği şekilde kıdem tazminatına hak kazanmaktadırlar. Bunun belirli süreleri olmakla beraber bir iş yerinde en az 6 ay olacak şekilde çalışılması gerekmektedir. Kendi isteği ile işten ayrılan tazminat alabilir mi? sorusunun yanıtı da kadınlar için ayrı olarak ele alınmaktadır. İstifa eden kişilerin işsiz kalmaları durumunda ise sigorta primleri göz önünde bulundurularak işsizlik maaşı alması söz konusu olmaktadır.

Çalışanlar işsiz kaldıkları zaman 10 aya kadar süren maaş imkanından yararlanabilmektedir. İşsizlik maaşı genel olarak işten çıkarılanlara verilse de haklı fesih söz konusu olduğunda istifa edenler de maaştan yaralanmaktadır. Haklı fesih bu noktada önemli olmakla beraber aksi durumda maaşın alınması mümkün değildir. Sigortaya bakılarak haksız ve sebepsiz olarak işten çıkarılanlar da maaş alabilmektedir. İstifa eden işçinin maaşı ne zaman ödenir? Sorusu verilecek yanıt  ise içeride kalan maaşın 20 gün içinde ödenmesi gerekmektedir.

 

istifa maaş hesaplama istifa maaş geri ödeme istifa maaş maaş istifa dilekçesi örneği istifa işsizlik maaşı