İşten Çıktım Maaşımı Alamadım Nereye Şikayet Edebilirim?

TAKİP ET

İşinden ayrılanlar ve henüz maaşını alamayanlar için işten çıktım maaşımı alamadım nereye şikayet edebilirim? Sorusu oldukça önem taşımaktadır. Maaşı ödenmeyen işçinin hakları vardır ve bunlar önemli konulardır. İşçinin maaşını alamaması durumunda haklı nedenle istifa etme hakkı vardır. İş sözleşmesinin gereği olarak ister işçi ister işveren sözleşmeyi feshetmiş olsun fark etmeksizin çalışanın o güne kadar ki çalıştığı ücretin ödenmesi gerekmektedir.

İşten Çıktım Maaşımı Alamadım Nereye Şikayet Edebilirim?

İşinden ayrılanlar ve henüz maaşını alamayanlar için işten çıktım maaşımı alamadım nereye şikayet edebilirim? Sorusu oldukça önem taşımaktadır. Maaşı ödenmeyen işçinin hakları vardır ve bunlar önemli konulardır. İşçinin maaşını alamaması durumunda haklı nedenle istifa etme hakkı vardır. İş sözleşmesinin gereği olarak ister işçi ister işveren sözleşmeyi feshetmiş olsun fark etmeksizin çalışanın o güne kadar ki çalıştığı ücretin ödenmesi gerekmektedir. Normalde içeride kalan para 20 gün boyunca hala ödenmemişse işçinin haklı fesih hakkı bulunmaktadır. Bu noktada işçi ihbar süresini beklemeden kıdem tazminatını da talep edebilmektedir.

İşçinin işten ayrıldıktan sonra ki maaşı derhal ödenmek zorundadır. İşten çıkan işçinin maaşı en geç ne zaman ödenir? Sorusuna ise maaş alacağı en geç ertesi gün ödenmediği takdirde işçi ihtarname çekip bunu işverenden talep edebilmektedir.

Maaşını Alamayan İşçinin İzlemesi Gereken Süreç Nedir?

İşçinin ücretinin ödenmemesi durumunda haklı nedenle fesih gerçekleştirme hakkı bulunmaktadır. Maaşı ödenmeyen işçi işverene ihtarname gönderme ve arabulucuya başvurma gibi yolları izleyebilir. İstifa etsin ya da etmesin fark etmeden işverene ihtarname göndermekte haklıdır. Bu ihtarnameye göre işçinin maaşı yine ödenmezse ücret alacağı için dava açabilmektedir.

Nereye Şikayet Edilir?

ALO 170 hattı eleştiri, şikayet, ihbar, soru ve öneri gibi talepleri almaktadır. Bu durumda maaşını almakta sıkıntı yaşayan işçi bu numarayı alarak işveren hakkı da şikayette bulunabilir ve aklındaki soruları sorabilmektedir. Bu sayede ücreti ödenmeyen işçi ne yapmalı? Sorusuna yanıt alarak işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Ücret ödenmediği zaman işçi iş sözleşmesini feshetse de kıdem tazminatı ile birlikte hak kazandığı ücretleri alabilmektedir. Maaşını alamayan işçilerin haklarını savunmaları ve hak kaybına uğramamaları açısından iş avukatı ile iletişime geçmelerinde fayda var.

Normal şartlarda işçinin maaşının ödenmesi durumu en fazla 20 gün gecikebilmektedir. Bu zaman zarfında aylık olarak ödeme yapılmadığı zaman ise çalışanların iş görme borcunu ödemek gibi bir zorunluluğu kalmamaktadır. Tüm bunlar doğrultusunda işten çıktım maaşımı alamadım nereye şikayet edebilirim? Konusunda sıkıtı yaşayanlar da belirtilenleri yapmalıdır.

 

işten çıktım maaşımı alamadım nereye şikayet edebilirim i̇şten çıktım maaşımı alamadım nereye şikayet edebilirim? maaşımı alamadım nereye şikayet edebilirim maaşımı alamıyorum nereye şikayet edebilirim i̇şten çıktım maaşımı alamadım nereye şikayet edebili