İş-Kur Maaşı Hafta Sonu Yatar Mı?

TAKİP ET

Her ayın belirlenen gününde yatmakta olan İş-Kur maaşı hafta sonu yatar mı? sorusunun yanıtı İş-Kur'dan maaş alanlar için merak edilmektedir. Çünkü hafta sonuna denk gelme olasılığında maaşın alınıp alınamayacağı ya da nelerin yapılması gerektiği önemli husus olarak belirlenmektedir.

İş-Kur Maaşı Hafta Sonu Yatar Mı?

Her ayın belirlenen gününde yatmakta olan İş-Kur maaşı hafta sonu yatar mı? sorusunun yanıtı İş-Kur’dan maaş alanlar için merak edilmektedir. Çünkü hafta sonuna denk gelme olasılığında maaşın alınıp alınamayacağı ya da nelerin yapılması gerektiği önemli husus olarak belirlenmektedir. İş-Kur’dan alınan maaş hafta sonuna denk gelirse bir sonraki iş gününde hesaplara yatırılmaktadır. PTT tarafından verilen bu maaşlar devlet tarafından belirlenen günlerde hesaplara yatırıldığı için hafta sonuna gelip gelmediği her aya göre farklılık göstermektedir. Ancak net ve kesin olan ise her ayın aynı gününde maaşın yatması gerektiğidir. Eğer maaş gününüz hafta sonuna denk gelmişse bu maaşı en erken olarak pazartesi günü alabilirsiniz.

İş-Kur Maaşı Şartları Nelerdir?

Maaşın alınabilmesi için ilk olarak İş-Kur kaydının olması gerekmektedir. Emekli olmamak, son 1 ay içinde kayıtlara bakıldığı zaman sigortanın yatırılmamış olması, 15 yaşından büyük olunması ve 29 yaşından küçük olunması gerekmektedir. İşveren ile 1. Veya 2. Dereceden akrabalığı olmaması da gerekmektedir. İş-Kur maaşı şartları bu şekilde belirtilmekte ve devlet tarafından uygun görülen kişilere verilmektedir. Aksi takdirde bu şartların tam tersi durumda olanlar maaşı almaya hak kazanamamaktadır. İşkurdan maaş alan vatandaş her ay eksiksiz ve aksama olmayacak şekilde maaşlarını alabilmektedir. İşkur maaşı birçok alanda alınmakta ve çeşitli şekilde ödemeleri olmaktadır.

İşkur İşbaşı Eğitim Programı Nedir?

İşe alınması planlanan personel iş başında değerlendirilmekte ve personele ödenecek olan maaş, SGK İşkur tarafından karşılanmaktadır. Programın amacı ise işgücü açısından zorluk yaşayan işverenlere işe alacakları kişilerin becerilerini gözlemleyip kişiler hakkında bilgi sahibi olmak ve işe alım için doğru karar vermektir. İşkur işbaşı eğitim programı nedir? Siyenler için tüm bu amaçlar göz önünde bulundurulabilir.

Program sürecinde işverende rahatlamakta ve herhangi bir maliyet ödemediği için ekonomik olarak sorun yaşamamaktadır. Tam tersi olarak işverenin avantajı olmaktadır. Belirtildiği üzere işkur maaşı hafta sonu yatar mı? sorusuna yanıt olarak ise hafta sonu alınamayan maaş en yakın iş gününde hesaba yatırılmaktadır.

 

 

 

işkur maaşı hafta sonu yatar mı işkur maaşları hafta sonu yatar mı işsizlik maaşı hafta sonuna denk gelirse 2021 işsizlik maaşı hafta sonu işsizlik maaşı hafta sonuna denk gelirse 2022