İKinci Adres İkametgah Adresi Nasıl Alınır?

TAKİP ET

İkametgah adres yenileme yapacak olanlar için iki farklı yöntem sunulur. Bunlardan birincisi Nüfus Müdürlüklerine giderek ikametgah adresi almak olurken bir diğeri ise E- devlet üzerinden işlemlerinizi yapmanızdır. Yeni taşınan kişiler için ikinci adres ikametgah adresi nasıl alınır? sorusunu da son dönemde cevap arandığı bir gerçektir.

İkinci Adres İkametgah Adresi Nasıl Alınır?

 

İkametgah adres yenileme yapacak olanlar için iki farklı yöntem sunulur. Bunlardan birincisi Nüfus Müdürlüklerine giderek ikametgah adresi almak olurken  bir diğeri ise E- devlet üzerinden işlemlerinizi yapmanızdır. Yeni taşınan kişiler için ikinci adres ikametgah adresi nasıl alınır? sorusunu da son dönemde cevap arandığı bir gerçektir. İkinci adresiniz ile ilgili olarak vakit kaybetmeden 20 gün içerisinde adres değiştirmeniz gerekir. Eski adresinizde artık ikametgah etmediğinizi ve yeni adresinizin neresi olduğuna dair bildirimde bulunmalısınız.

 

Yurt dışında yaşayanların ise adres değişikliği yapmaları için bulundukları yerin dış temsilcilerine başvuruda bulunmaları gerekir. İkinci adres ikametgah adresiyle ilgili değişiklik yapacak olanların ise yanlarında TC kimlik belgelerinin olması gerekmektedir.

 

E- Devlet Uygulamasıyla İkinci Adres Ekleme Nasıl Yapılır?

 

İkametgah ile ilgili bilgilerinizi E- devlet üzerinden sorun yaşamadan gerçekleştirmeniz mümkündür. Çünkü vatandaşlara yönelik güncelleme yapabilmeleri için kolaylık sunulmuş olurken illa Nüfus Müdürlüğüne de gitmenize  gerek kalmayacaktır. Tam aksine işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde E- devlet üzerinden gerçekleştirme şansına sahip olursunuz. Yeni bir adres ekleme yapmak istiyorsanız doğal olarak hangi yolları izlemeniz gerekeceğini de bilmeniz gerekiyor. E- devlet uygulamasıyla ikinci adres ekleme konusunda vatandaşları yakından ilgilendiren bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

E-devlet şifreniz ile uygulamaya giriş yaptıktan sonra adres bilgilerinin olduğu bölüme gelerek güncelleme yapma şansına sahip olabilirsiniz. Fakat bunun için mobil imzaya gereksinim duyulacak olduğunu bilmelisiniz. E- devlet ile ikametgah adres değişikliği için mobil imza gerekmektedir. Mobil imza aracılığı ile ikinci adres ekleme işlemlerinizi de gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

 

İki Adres Beyanı Nasıl Yapılır, Neler Gerekli?

 

İki adres beyanı nasıl yapılacak olduğu konusu da çok sık merak edilir. Eğer ki oturulan yer bir başka kişiye verilecekse, o adreste olan kişiyle birlikte başvuru işlemleri yapılır. Mümkün olmadığı durumlarda ise muhtarlıktan yazılı belge alınması gerekebilir. Aynı zamanda Nüfus Müdürlüğüne giderken de yanınızda mutlaka faturanız olmalıdır.

 

Yazımızda ikinci adres ikametgah adresi nasıl alınır? ile ilgili merak ettiğiniz detaylara yer verdik.

ikinci adres ikametgah ikinci ikametgah adresi nasıl alınır ikinci ikametgah adresi nasıl alınır 2020 ikinci ikametgah adresi ekleme e devlet ikinci ikametgah adresi nasıl silinir