Hata Kodu 05 Red Onaylanmadı Hatasının Sebebi ve Çözümü

TAKİP ET

Hata Kodu 05 Red-Onaylanmadı / İşlem Onaylanmadı olarak alınan Pos Hatası kredi kartınızın günlük kullanım limitinin üzerinde alışveriş yapmayı denediğiniz anlamına gelir.

Hata Kodu 05 Red Onaylanmadı Hatasının Sebebi Nedir?

Hata Kodu 05 Red-Onaylanmadı / İşlem Onaylanmadı olarak alınan Pos Hatası kredi kartınızın günlük kullanım limitinin üzerinde alışveriş yapmayı denediğiniz anlamına gelir.

Kredi kartı başvurusu yaptığınız andan itibaren alışverişlerde kullanabilmek, ödeme yapabilmek için kredi kartınıza geçerli bir limit belirlenir. Bu limit toplam limitinizdir. Toplam limitinizin yanı sıra günlük kredi çekme limiti – Günlük 750 TL’ye kadar gibi – de bir limit belirlenmiş olabilir. Kredi kartınızdan Hata Kodu 05 Red Onaylanmadı Pos Hatası alırsanız, bu red kodu bankanızın kredi kartını kullanmaya izni olmadığını belirtir. Sorun tamamen kredi kartı limitiyle ilgilidir. Bu durumda ödemenizi kredi kartınızla yapmanız mümkün olmaz. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için  https://www.memurol.net/ekonomi/ sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Kredi kartı ile internetten alışveriş sırasında da Hata Kodu 05 Red Onaylanmadı Pos Hatası’nı alabilirsiniz. Kredi kartlarına getirilen internet alışveriş işlem sınırlamaları nedeniyle pek çok banka müşterilerinin kartlarına günlük internet alışveriş limiti belirlemektedir. Geçerli limit dışında kredi kartını kullanarak ödeme yapmaya çalıştığınız için ödemeye bankanız onay vermeyecek ve Hata Kodu 05 Red Onaylanmadı Pos Hatası alacaksınız. Bu sınırlamalara internet üzerinden günlük 1 işlem sınırı, maksimum 250 TL harcama sınırı örnek verilebilir.

Hata Kodu 05 Red Onaylanmadı Pos Hatası Çözümü

Kart Bankasından Red, açıklaması veren bu hatanın çözümü için bankanızın çağrı merkezini aramanız yeterli olacaktır. Kredi kartınız üzerinde bulunan günlük çekme limitini öğrenerek ödemenizi mevcut limitiniz dahilinde yapabilirsiniz. Bir sonraki kredi kartı kullanımınızda aynı sorunla karşılaşmamak için bankanızın çağrı merkezinden kredi kartı limit arttırma talebinde bulunabilirsiniz.

https://www.memurol.net/ekonomi/

hata kodu 05 red onaylanmadı hata kodu 05 red onaylanmadı çözümü hata kodu 05 red onaylanmadı hatası