GSS Primi Ödemeden İsteğe Bağlı Emekli Olunabilir Mi?

TAKİP ET

Kişilere isteklerine göre sunulmakta olan GSS primi ödemeden isteğe bağlı emekli olunabilir mi? GSS zorunlu olarak ödenmekte olan bir sağlık sigortasıdır. Tüm vatandaşlarda bu sigorta kapsamına alınmaktadır. Sigortalı olmayan kişilerin de sigortalarını kendilerinin ödemeleri gerekmektedir.

GSS Primi Ödemeden İsteğe Bağlı Emekli Olunabilir Mi?

Kişilere isteklerine göre sunulmakta olan GSS primi ödemeden isteğe bağlı emekli olunabilir mi? GSS zorunlu olarak ödenmekte olan bir sağlık sigortasıdır. Tüm vatandaşlarda bu sigorta kapsamına alınmaktadır. Sigortalı olmayan kişilerin de sigortalarını kendilerinin ödemeleri gerekmektedir. GSS vatandaşların sağlıklarıyla ilgili sorunlarla karşılaşmaları durumunda gerekli olan finansal desteği vermektedir. Sigortalı olan kişiler oluşacak olan sağlık sorunları karşısında sağlık yardımı kapsamından yararlanabilmektedir. Aynı zamanda sigortalı kişilerin bakmak durumunda oldukları sorumlulukların giren kişiler de Genel Sağlık Sigortası kapsamında değerlendirilmektedir.

GSS Kapsamında Kimler Var?

18 yaş altı olan ve reşit olmayan tüm bireyler, anne ve babaların durumunda bakılmaksızın GSS kapsamına alınmaktadırlar. 18 yaşın altında olan bireyler hiçbir ücret ödemesine gerek kalmadan sağlık hizmetlerinden yararlanmaktadır. Kişiler bu sigorta kapsamı içinde değerlendirilmeleri için sigortalı bir işte çalışmaları ya da prim borçlarını ödemeleri gerekmektedir. GSS primleri sigortalı olan ve sigortasız olan vatandaşlar için ayrım göstermektedir. Bu sigorta kişilerin ayrı olarak ceplerinden ödemekte oldukları para olmamakla beraber kurum ya da işveren tarafından yatırılmaktadır. GSS kapsamında kimler var? Sorusunun yanıtı için bu belirtilen kişileri sıralayabiliriz. Ek olarak belirtmek gerekirse GSS primi ödeyerek emekli olma gibi bir durum söz konusu değildir. Sigorta kapsamında olmayan kişiler emekli olabilmek için ayrı olarak prim ödemek zorundadır.

GSS Prim Borcu Nasıl Sorgulanır?

GSS borçları konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için GSS prim borcu nasıl sorgulanır? Konusunda yanıt olarak e – devlet üzerinden izlenecek olan adımlar söylenebilir. Giriş yaptıktan sonra arama motoruna genel sağlık sigortası prim borcu yazmalısınız. Daha sonrasında prim borcu olan kişiler ekranda biriken borçlarını görmekte ve ödemeleri gerekli olan prim tutarlarıyla ilgili olan detaylara ulaşabilirler.

Merak edilen konulardan olan ve vatandaşların asıl bilmeleri gereken meselenin niteliğinde GSS primi ödemeden isteğe bağlı emekli olunabilir mi? sorusuna yanıt olarak olumsuz cevap verilmektedir. Çünkü isteğe bağlı emeklilik için GSS değil ayrı olarak prim ödenmesi gerekmektedir. Bu yüzden GSS ödemesi ile mümkün olmamaktadır.

 

 

gss primi ödemeden i̇steğe bağlı emekli olunabilir mi? gss primi ödemek istemiyorum gss primi ödememek için gss isteğe bağlı sigorta gss primi ödeyenler emekli olabilecek mi gss primi ödemeden i̇steğe bağlı emekli olunabilir mi alınır gss primi ödemeden i