Emeklilik Dilekçesi Verdikten Sonra Ne Zaman Maaş Bağlanır?

TAKİP ET

Emeklilere verilmekte olan emekli maaşı emeklilik dilekçesi verdikten sonra ne zaman maaş bağlanır? Emeklilerin emeklilik dilekçesi verdikten sonraki ilk ayın başında emeklilik maaşı bağlanmaktadır. Örnek olarak emekli sandığına dahil olacak bir kişi emeklilik talebini 18 Haziran'da vermişse emeklilik maaşı 1 Temmuz tarihinden itibaren bağlanmakta olup maaş bu tarihten itibaren alınmaktadır.

Emeklilik Dilekçesi Verdikten Sonra Ne Zaman Maaş Bağlanır?

Emeklilere verilmekte olan emekli maaşı emeklilik dilekçesi verdikten sonra ne zaman maaş bağlanır? Emeklilerin emeklilik dilekçesi verdikten sonraki ilk ayın başında emeklilik maaşı bağlanmaktadır. Örnek olarak emekli sandığına dahil olacak bir kişi emeklilik talebini 18 Haziran’da vermişse emeklilik maaşı 1 Temmuz tarihinden itibaren bağlanmakta olup maaş bu tarihten itibaren alınmaktadır.

İlk Emeklilik Maaşı Ne Zaman Ödenir?

Emeklilik maaşının ilk ödemesi olan SSK tahsis numarası ve Bağkur sicil numarası dikkate alınmaktadır. SSK tahsis numarasının son rakamı 9 ise emekli ilk maaşını bunu takip eden şlk ayın 17’sinde almaktadır. Tahsis numarasının son rakamı 5 olan kişi de diğer ayın 19’unda maaşını almaktadır. Yani bu durum emeklilik dilekçesinin ne zaman ve hangi tarihte verildiğiyle alakalı olup tahsis numaraları da önem taşımaktadır. İlk emeklilik maaşı ne zaman ödenir? Sorusu için bu belirtilenler önemlidir. Bağkur ve SSK sicil numaralarına göre değişmekte olan emekli maaş tarihleri son rakamlara göre şekillenmektedir.

İlk Emekli Maaşı Kaç Günlük Ödenir?

İlk emekli maaşı ortalama olarak 50 günlük şekilde ödenmekte olup bunun için emeklilik dilekçesinin verilmesi gerekmektedir. Çünkü emeklilik dilekçesinin iletilme tarihine ve ilk maaş alımına göre belirlenmektedir. Örnek verilecek olursa 18 Mart tarihinde emeklilik dilekçesi vermekte olan bir kişi 1 Nisan itibariyle emeklilik maaşı alabilmektedir. Kişinin ilk maaşını alma tarihi de tahsis numarasına bağlı olarak değişmektedir. İlk emekli maaşı kaç günlük ödenir? Sorusu için verilen nitelikler cevap oluşturmaktadır. Emeklinin tahsis numarasının sonu 3 ise ayın 20’sinde ilk maaşını almaktadır.

Kişinin ilk maaşını alması tahsis numarasıyla ilişkili olduğu için kişilerin maaş günleri değişiklik göstermektedir. Emeklilik kağıdı da emeklilik  dilekçesinin iletildiği tarihten maksimum 3 ay sonra gelmektedir. Ancak emeklilik kağıdı kurum işlemlerinin yoğunluğuna bağlı olarak minimum 15 maksimum 3 ay sürmektedir. Belirtilenler dahilinde şekillenen emeklilik dilekçesi verdikten sonra ne zaman maaş bağlanır? Sorusu tahsis numarası da dikkate alınarak şekillenmektedir. Emeklilik için verilen dilekçenin günü de önemlidir.

 

 

emeklilik dilekçesi emeklilik dilekçesi örneği emeklilik dilekçesi takip emeklilik dilekçesi e-devlet emeklilik dilekçesi ne zaman verilmeli ilk emeklilik maaşı kaç günlük ödenir? emeklilik maaşı ne zaman ödenir?