Emekli Ücretli Öğretmenlik Yaparsa Maaşında Kesinti Olur Mu?

TAKİP ET

Emekli ücretli öğretmenlik yaparsa maaşından kesinti olur mu? Emekli olan kişinin ücretli öğretmenlik yaparak ek gelir etmek ve öğrenciler ile birlikte zaman geçirmelerine yardımcı olmaktadır. Ancak bu durumda emekli maaşında her hangi bir kesinti olup olmayacağı her zaman merak konusudur.

Emekli Ücretli Öğretmenlik Yaparsa Maaşında Kesinti Olur Mu?

 Emekli ücretli öğretmenlik yaparsa maaşından kesinti olur mu? Emekli olan kişinin ücretli öğretmenlik yaparak ek gelir etmek ve öğrenciler ile birlikte zaman geçirmelerine yardımcı olmaktadır. Ancak bu durumda emekli maaşında her hangi bir kesinti olup olmayacağı her zaman merak konusudur.

Emekli Öğretmen Ücretli Çalışabilir Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin ders ile ek saatleri kararına nazaran emeklilerin ücretli öğretmen olarak çalışmalarında her hangi bir engel olmamaktadır. Bu duruma göre alakalı okulda öğretmen açığı bulunması ile emekliler haftada 30 saati geçmeyecek şekilde ücretli öğretmen olarak çalışmaları mümkün olmaktadır. Yalnız emekli öğretmenler değil alakalı fakültelerin bölümlerini bitirdikten sonra formasyon belgesine sahip olmalı ve daha önce öğretmenlik yapmamış olanlarda emeklilik halinde ücretli öğretmen olarak çalışabilirler. Emeklilerin ücretli olarak öğretmenlik yapabilecekleri yerler okul öncesi, ilk öğretim, özel öğretim ve yaygın eğitim kurumları olmaktadır. Ücretli öğretmenlik ücretleri diğer ücretli çalışan öğretmenler için geçerli sayılan şartlardan meydana gelmektedir. Bu duruma göre öğretmenin girmiş olduğu ders sayısına göre ücret ödemesi yapılmaktadır.

Emekli Ücretli Öğretmenlik Yaparsa Maaş Kesilmez

Emeklilerin öğretmenlik yapması alakalı hükümler kapsamında yasal olarak bir mani bulunmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın mevzuatı emekli öğretmenlerin ücretli olarak çalışmasına izin veriyor ve pek çok emekli ücretli olarak çalışmaya devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu da bu durumda düzenlemeler yapmıştır. Emeklilerin kamu kurumlarında randevuyla görev alabilir ve SGK ücretli öğretmenlik ataması içermemek ile birlikte geçici bir görev olması adına randevu olarak yaklaşmalıdır. Ücretli öğretmenler kurumları il yapılan sözleşmeler içinde çalışmaktadırlar. Girilen ders sayısı için bir ücret bulunmaktadır ve emekli olanların çalışma şartları da bu şekilde belirlenmektedir. Emekli ücretli öğretmenlik yaparsa maaşında kesinti olur mu? Pek çok kişi tarafından merak edilen bu soruya cevap olarak emekli maaşında kesinti olmaz. Emekliler önce olan işlerine göre emekli maaşı aldıkları için ücretli öğretmen maaşının artışına bir katkı bulunmamaktadır. Ücretli öğretmenlik ek iş olarak kabul edildiği için ilgili dönemlerde ek iş olarak değerlendirilir.

Emekli Ücretli Öğretmenlik Yaparsa Maaşından Kesinti Olur Mu Emekli Öğretmen Ücretli Çalışabilir Mi Milli Eğitim Bakanlığı’nın mevzuatı emekli öğretmenler SGK ücretli öğretmenlik Emeklilerin kamu kurumlarında haftada 30 saati geçmeyecek şekilde ücretli öğ