Emekli Maaşınızı Nasıl Yükseltirsiniz?

TAKİP ET

Emekli aylığının miktarı belirli koşullar dahilinde değiştirilebilmekte olduğu için emekli maaşınızı nasıl yükseltirsiniz? Sorusunun yanıtını almak için gerekli olan unsurları bilmeniz gerekmektedir. Yıl içindeki zamlar, enflasyon ve büyüme verileri elbette ki emekli maaşının artmasını da sağlayabilmektedir.

Emekli Maaşınızı Nasıl Yükseltirsiniz, Maaşı Yükseltecek Formüller

Emekli aylığının miktarı belirli koşullar dahilinde değiştirilebilmekte olduğu için emekli maaşınızı nasıl yükseltirsiniz? Sorusunun yanıtını almak için gerekli olan unsurları bilmeniz gerekmektedir. Yıl içindeki zamlar, enflasyon ve büyüme verileri elbette ki emekli maaşının artmasını da sağlayabilmektedir. Emeklilikte geliri artırabilmek için çalışırken bazı planlamaların yapılması gerekmektedir. Emekli maaşını yükseltmeye yarayacak olan en mantıklı çözüm ise SGK’ya bildirilmekte olan prim kazancının yükseltilmesidir. Prim gününün fazla olması uzun yıllar boyunca çalışmak değil prim esas kazancının yüksek olması maaşı artırmayı sağlamaktadır.

Bilindiği üzere uzun yıllar boyunca çalışmak yani prim gün sayısının fazla olması doğrudan emeklilik aylığının yükselmesine etki etmemektedir. Burada asıl önemli olan brüt kazancın yüksek şekilde yatırılmasıdır. Bu yüzden eğer ki iki işte birden çalışılmaktaysa mutlaka bunun için de prim yatırılmalıdır. SGK’ya yatırılmakta olan prim arttığı için otomatik olarak emekli aylığı da yükselmektedir.

Yüksek Prim Emekli Aylığını Artırır Mı?

Yüksek primin ödenmesi prim gün sayısından daha fazla olacak şekilde elbette ki emekli aylığını artırmaya yaramaktadır. Bu yüzden yüksek prim emekli aylığını artırır mı? sorusunun yanıtı da doğrudan artırması yönündedir. 2008 sonrasında aylık bağlama oranı malullük, yaşlılık, ölüm sigortalarında toplam prim ödeme gün sayısı olan 360 gün için %2 uygulanmaktadır. Hesaplamada 360 gün dikkate alınırken aylık bağlama noktasında ise oran %90’ı geçmemektedir.

Emeklilikte Çocuk Sayısı Aylığı Artırır Mı?

Emeklilik için başvuru yapılırken tahsis formu da doldurulmaktadır. Bakmakla yükümlü olunan eşle birlikte çocuk sayısı da eklenmektedir. Bakmakla yükümlü olunan kişilerin varlığı emekli aylığını etkilemektedir. Yani emeklilikte çocuk sayısı aylığı artırır mı? sorusunun yanıtı olarak aylığın doğrudan etkilenebilmesi söz konusudur.

SGK’dan Emekli Olmak Daha Avantajlı Mı?

Burada belirtilmesi gereken noktalardan biri de emekli olma noktasında imkanı olanlar kesinlikle SGK’ya yönelmelidir. SGK’dan emekli olmak isteyenler 3.5 yıl boyunca bu sigorta koluna bağlı kalmalıdır. Çünkü bu durum daha erken ve yüksek maaşlı olan emeklilik imkanı vermektedir. Bunlar dikkate alınarak emekli maaşınızı nasıl yükseltirsiniz? Sorusuna karşılık yararları cevaplar almış olursunuz.

Emekli Maaşınızı Nasıl Yükseltirsiniz Maaşı Yükseltecek Formüller Yüksek Prim Emekli Aylığını Artırır Mı Emeklilikte Çocuk Sayısı Aylığı Artırır Mı SGK’dan Emekli Olmak Daha Avantajlı Mı