Emekli İkramiyesi Alanlar Yeniden İştirakçi Olabilir Mi?

TAKİP ET

Emekli ikramiyesini almış olanlar, yeniden iştirakçi olup olmayacağını öğrenmek istiyor. Bu sebepten dolayı emekli ikramiyesi alanlar yeniden iştirakçi olabilir mi? konusu üzerinde durulduğunu söylemeliyiz.Bu konu ile ilgili olarak yapılan yasal düzenlemeler vardır. Doğal olarak Kanunda belirtilen hususlar göz önünde bulundurularak yararlanılması gerekmektedir. Emekli ikramiyesi alındıktan sonra yeniden iştirakçi durumda olabilmeniz için tekrar emekliye ayrılmaları gerekecektir.

Emekli İkramiyesi Alanlar Yeniden İştirakçi Olabilir Mi?

 

 Emekli ikramiyesini almış olanlar,  yeniden iştirakçi olup olmayacağını öğrenmek istiyor. Bu sebepten dolayı emekli ikramiyesi alanlar yeniden iştirakçi olabilir mi? konusu üzerinde durulduğunu söylemeliyiz.Bu konu ile ilgili olarak yapılan yasal düzenlemeler vardır. Doğal olarak Kanunda belirtilen hususlar göz önünde bulundurularak yararlanılması gerekmektedir. Emekli ikramiyesi alındıktan sonra yeniden iştirakçi durumda olabilmeniz için tekrar emekliye ayrılmaları gerekecektir.

 

İsteğe bağlı şekilde iştirakçiliği sona erdirilmiş olanlar ise yeniden başvuruda bulunarak iştirakçi olma hakkına sahip olur.

 

30 Yıllık Devlet Memurunun İkramiyesi Ne Kadardır?

 

Devlet memurlarına her ne kadar ikramiye ödemesi yapılmış olsa da  bu durum dereceye bağlı olmak üzere değişkenlik gösteriyor diyebiliriz.  10 yıllık bir devlet memuru ile 30 yıllık devlet memuru arasında haliyle bir derece farklılığı direkt olarak göze çarpar. Yaşanan bu durumlarda memuriyet görevini başarıyla yerine getiren vatandaşların soru sormaların neden oluyor. 30 yıllık devlet memurunun ikramiyesi ne kadar olduğu da önemle araştırılan bir başka merak haline dönüşen konulardan biri olduğunu söyleyebiliriz.

 

300 den 3600 olarak derecesi çıkacak olan bir devlet memurunun ikramiyesinde de doğal olarak artış durumu yaşanır. Ne kadar artış olacağına dair inceleme yapıldığında ise aylığında 1728 liralık bir emekli ikramiye artışı yaşanacak olduğunu da söylemeliyiz. Emekli ikramiyesindeki artış durumu ise 62 bin 299 TL olacağını belirtmeliyiz.  Devlet memuru ikramiyesi derecelendirmelere bağlı olarak da değişiklik göstermektedir.

 

Emekli İkramiyesinde  Esas Hizmet Süresi

 

 Emekli ikramiyesinden yararlanmak için hizmet süresi oldukça önemlidir.  Emekli ikramiyesinde esas hizmet süresinin nasıl olduğuna bakıldığı zaman 20,30,40 yıl olmak üzere değişkenlik göstermektedir. Devlet memurun ise tam yılına bağlı olarak emekli ikramiye limitlerinin belirlenecek olduğunu söylememiz gerek. Eğer ki tam yıl dolmamış ve eksik ay durumu varsa o zaman emeklı ikramiye ödemesinin yapılmayacak olduğunu bilmelisiniz Burada önemli olan ise tam yılın mutlaka doldurulmuş olmasıdır.

 

Yazımızda emekli ikramiyesi alanlar yeniden iştirakçi olabilir mi? detayına yer verdik.  Böylelikle sizlerde ikramiye ile ilgili bilgi sahibi olacaksınız.

emekli i̇kramiyesi alanlar yeniden i̇ştirakçi olabilir mi? yeni emekli olan ikramiye alır mı emekli i̇kramiyesi alanlar yeniden i̇ştirakçi olabilir mi arapça emekli i̇kramiyesi alanlar yeniden i̇ştirakçi olabilir mi ayet emekli i̇kramiyesi alanlar yeniden