Emekli Aylığı (Maaşı) Kesintileri Sorgulama Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

Emekli aylığı almakta olan vatandaşlar zaman zaman maaşı çekerken kesintilerle karşılaşmakta ve emekli aylığı kesintileri sorgulama nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını merak etmektedir. Eğer maaş eksik şekilde yatmışsa bu tamamen aylıktan para kesildiği anlamına gelmektedir. Emekli olan vatandaşlar emekli maaşlarının çekileceği günü beklemekte ve maaşlarını tam şekilde almak istemekteler.

Emekli Aylığı (Maaşı) Kesintileri Sorgulama Nasıl Yapılır?

Emekli aylığı almakta olan vatandaşlar zaman zaman maaşı çekerken kesintilerle karşılaşmakta ve emekli aylığı kesintileri sorgulama nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını merak etmektedir. Eğer maaş eksik şekilde yatmışsa bu tamamen aylıktan para kesildiği anlamına gelmektedir. Emekli olan vatandaşlar emekli maaşlarının çekileceği günü beklemekte ve maaşlarını tam şekilde almak istemekteler. Çünkü hayatlarını idame ettirebilmek adına bu maaşa ihtiyaçlarını olmakla beraber eksiksiz olarak almak isterler. Bu eksik maaşların kesintiyle beraber açıklanabilecek birçok nedeni olmaktadır.

Emekli Aylığı Kesintileri Nelerdir?

Emekli maaşlarından gerçekleşmekte olan kesintilerin birçok nedeni olmakta ve bu kesinti devlet tarafından yapılmaktadır. Bu durumda emekli aylığı kesintileri nelerdir? Sorusuna yanıt olarak ilk önce devlete olan borçlarınızdan ya da bu borçların icra takibine girmesinden kaynaklanan durumda aylığınızdan ¼ oranında kesinti yapılmaktadır. Nafaka borcunun olması durumunda dava edilen kişinin emekli maaşından nafaka bedeli temin edilmektedir. Sağlık hizmetlerinden yararlanıldığı zaman muayene ücreti, reçete, ilaç katılım payları maaştan kesilmektedir.

Emekli olan kişi hala çalışmaya devam etmekteyse bu durumda da emekli maaşından kesinti yapılmaktadır. Sosyal Güvenlik destekleme prim kesintisi yapılmaktadır.

Emekli Maaşı Kesinti Nasıl Bakılır?

Emekliler emekli maaşında yaşadıkları kesintileri sorgulamak ve emekli maaşı kesinti nasıl bakılır? Sorusunun yanıtını almak için hangi adımları izlemelerini gerektiğini bilmelidir. Bu yüzden de bunu net ve kesin şekilde öğrenebilmek adına e – devlet kapısına başvurarak buradan sorgulamalar yapılmaktadır. E – devlet şifreniz ve TC ile yapılan giriş sonrasında doğru adımların uygulanması gerekir.  İlk olarak e – devlet kapısında yer almakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına girilir. Daha sonrasında hizmetler bölümünde hangi sigorta tipinden emekli olunduysa onun kesinti sorgulama ekranını bularak sorgulama yapabilirsiniz.

E – devlet ile birçok işlemin yapılması artık çok kolay ve pratik hale gelmektedir. Bu sorun için de e – devlet kullanılmakta eğer e – devlet şifreniz yoksa PTT aracılığıyla alabilirsiniz. Bu sayede emekli aylığı kesintileri sorgulama nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını almış olursunuz. Hem kolay hem de herhangi bir kuruma gitmenize gerek kalmadan basit şekilde işinizi halledebilirsiniz.

 

 

Emekli Aylığı (Maaşı) Kesintileri Sorgulama Nasıl Yapılır Emekli Aylığı Kesintileri Nelerdir Emekli Maaşı Kesinti Nasıl Bakılır e – devlet şifreniz yoksa PTT aracılığıyla alabilirsiniz Sağlık hizmetlerinden yararlanıldığı zaman muayene ücreti