E-Devlet Üzerinden SRC Belgesi Sorgulama

TAKİP ET

Günümüzün en iyi hizmet sitelerinden birisi olan e devlet üzerinden src belgesi sorgulama işlemini de yapabilir. Bu şekilde src sorgulama da yaparak da hiçbir kuruma gitmeye gerek kalmadan src sorgulama yapmak için e devlet sitesini de kullanabilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden SRC Belgesi Sorgulama

Günümüzün en iyi hizmet sitelerinden birisi olan e devlet üzerinden src belgesi sorgulama işlemini de yapabilir. Bu şekilde src sorgulama da yaparak da hiçbir kuruma gitmeye gerek kalmadan src sorgulama yapmak için e devlet sitesini de kullanabilirsiniz. E devlet src belgesi sorgulama yapmak için yapmanız gerekenler aşağıdaki gibidir;

SRC Belgesini E Devlet Üzerinden Nasıl Sorgulayabilirim?

E-devlet sisteminden SRC Belgesini sorgulama işlemini yapmak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir. Buna bağlı olarak SRC belgesi sorgulama şu şekildedir;

E devlet sistemi üzerinden sizden istenilen bilgileri girdikten sonra sisteme giriş yapın.

Burada arama butonu üzerinden de mesleki yeterlilik belgesi sorgulama ve düzenleme sorgulamasını yapınız. Burada link üzerinden giriş yapınız.

Aynı zamanda e devlet sistemi üzerinden de daha önce de giriş yapmamanız halinde karşınıza kimliğimi şimdi doğrula yazdıktan sonra karşınıza çıkacaktır.

Bu sekme üzerinden aynı zamanda TC kimlik no aynı zamanda e-devlet şifrenizi de girdikten sonra da sisteme giriş yapabilirisniz.

Bu sekme üzerinden SRC belgesi de karşınıza çıkacaktır. SRC belgesi E devlet sistemi üzerinden bu sekme üzerinden karşınıza çıkacaktır.

SRC Sertifikasının Çıkıp Çıkmadığını Nasıl Öğrenebilirim?

E devlet sistemi üzerinden aynı zamanda e devlet belgenin çıkıp çıkmadığı öğrenmek açısından aynı zamanda bir soruşturma yapılması gerekmektedir. Burada aynı zamanda sorgulama işlemini de yapmak için aynı zamanda sanal olarak sisteme giriş yapmanız gerekir.

Burada belge içinde aynı zamanda ücretini de incelemeni ardından eğer ücreti ödemediyseniz belgeniz karşınıza çıkmayacaktır. Kısaca SRC başvuru talebi için sınavı geçtikten sonra sınav ücretini ödemeniz gerekmektedir. Burada eğer belgeniz de uzun bir süre daha hala çıkmazsa ücret ödenmemiştir.

Eğitim Kurumunda SRC Sertifikası İçin Sınav Sonuçlarını Takip Edebilir Miyim?

E devlet sisteminin yanı sıra aynı zamanda eğitim kurumunda da sınav sonuçlarını eğitim aldığınız kurum ile iletişime geçtikten sonra öğrenebilirsiniz. Burada e devlet sistemi üzerinden SRC sorgulama işleminin yanı sıra daha birden fazla hizmet için de e devlet sistemini kullanabilirsiniz.

src belgesi sorgulama e devlet src belgesi sorgulama src belgesi sorgulama nasıl yapılır src belgesi nedir E-Devlet Üzerinden SRC Belgesi Sorgulama memurol SRC Belgesini E Devlet Üzerinden Nasıl Sorgulayabilirim SRC Sertifikasının Çıkıp Çıkmadığını Nasıl