CİMER Nedir?

TAKİP ET

CİMER, 'Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi' ifadesinin kısaltmasıdır. CİMER, dilekçe hakkı ve bilgi edinme hakkının kullanımı için oluşturulan elektronik bir kamu hizmeti aracıdır. Bilgi iletişim teknolojileri imkânlarından yararlanılarak oluşturulan CİMER'e yapılan tüm başvurular İletişim Başkanlığı tarafından takip edilebilmektedir. CİMER, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığının sorumluluğunda yürütülmektedir.

    CİMER nedir?


CİMER, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi” ifadesinin kısaltmasıdır. CİMER, dilekçe hakkı ve bilgi edinme hakkının kullanımı için oluşturulan elektronik bir kamu hizmeti aracıdır.

Bilgi iletişim teknolojileri imkânlarından yararlanılarak oluşturulan CİMER’e yapılan tüm başvurular İletişim Başkanlığı tarafından takip edilebilmektedir. CİMER, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığının sorumluluğunda yürütülmektedir.

CİMER’e yapılan başvurulara yalnızca yetkilendirilmiş kamu personeli tarafından erişim sağlanabilmektedir.
 

    CİMER’in misyonu nedir?


CİMER’in misyonu, hükümet  çalışmaları  ve  kamu  yönetiminin  eylem  ve işlemleri hakkında vatandaşların görüş, şikâyet ve önerilerini alarak oluşturulacak politikalara kaynak sağlamaktır.

CİMER ile ülke genelinden İletişim Başkanlığına yapılacak başvuruların kabulü, gereğinin yapılması için süratle ilgili kamu kuruluşuna gönderilmesi, başvurulara en kısa sürede cevap verilmesi, gecikme halinde birimlerin uyarılması, bütün bu işlemlerin bir otomasyon sistemi içinde yürütülmesi, istatistiksel raporların alınması ve tüm sürecin merkezden denetlenebilmesi amaçlanmıştır.

Aynı zamanda CİMER, vatandaşlardan gelen geri bildirimlerin ölçülmesi ile birlikte halkla ilişkiler kavramının önemini tüm kamu teşkilatına yaymayı amaçlamaktadır.

    CİMER’in vizyonu nedir?


CİMER anayasal haklar arasında yer alan dilekçe ve bilgi edinme haklarının daha hızlı ve daha kolay kullanımını ve buna dayalı olarak nitelikli bir hizmet sunumunu oluşturmayı hedeflemektedir.

Yönetime katılım ilkesi bağlamında, idare tarafından sunulan kamu hizmetlerinin sunum kalitelerinin artırılması ve vatandaş ile devlet arasındaki iletişim kanallarının devamlı surette açık tutulması CİMER’in temel hedefleri arasındadır.
 

    CİMER’in başvuru sahiplerine sunduğu avantajlar nelerdir?


CİMER’in en büyük avantajı; her türlü konuda CİMER’e yapılan başvuruların politika oluşturma süreçlerini etkileyecek şekilde yetkili makamlara analiz ve rapor olarak sunulabilmesidir. CİMER’e yapılan başvuruların merkezden ve politika yapıcılara en yakın yerden değerlendirilmesi, CİMER’in en önemli özelliği olarak öne çıkmaktadır.

Bunun dışındaki diğer avantajları şunlardır:

Mobil iletişim araçları dâhil olmak üzere ülkenin her yerinden hızlı ve kolay bir şekilde başvuru yapılabilmesine imkân oluşturulmaktadır.

Başvuruyu yapan kişinin konum bilgilerini paylaşması durumunda belirttiği sorunlara hızlı müdahale edilebilme imkânı sunulmaktadır.

Dosya ekleme özelliği sayesinde başvuru konusunu destekleyici bilgi ve belgeleri gönderme imkânı sağlanmaktadır.

İhbar başvurularında kimlik ve iletişim bilgilerini gizleyebilme imkânı bulunmaktadır.

Başvurabileceği yasal yollar hakkında bilgilendirme yapılarak idari danışma hizmeti sunulmaktadır.

Başvurularının akıbeti hakkında her an sorgulama yapabilme imkânı sunulmaktadır
 

    CİMER’in toplum-devlet ilişkisindeki işlevi nedir?


CİMER ile:

Toplumun demokratik kültür seviyesinin gelişimine,

Kamu personelinde daha özenli ve çözüm odaklı davranması gerektiği bilincinin oluşmasına,

Kamu     kurumlarının     vatandaşa    yönelik     yaklaşımının     değer- lendirilebilmesi ve uygulamada standartlaşmanın sağlanmasına,

Vatandaşın bürokrasiye yönelik olumsuz algısının değiştirilmesine,

Kamu personeli üzerinde idari ve hukuki denetimin yanı sıra kamuoyu denetiminin oluşmasına katkıda bulunulmaktadır. Cimere gitmek için buraya tıklayınız.

cimer cimer şikayet bimer cimer başvuru cimer başvuru sorgulama cimer sorgulama bimer şikayet cimer nedir cimer başvuru takip cimer iletişim cimer kullanıcı girişi cimer e devlet cimer şikayet hattı cimer yardım başvurusu