Annenin Süt (Emzirme) İzni Ne Kadar?

TAKİP ET

Kadınların annenin süt (emzirme) izni ne kadar? Türkiye'de kadın çalışanlara, yeni doğan bebeğini emzirmesi için süt izni verilir. Süt izni doğum izni sonrasında kullanılır. Her annenin bu izinden yararlanma hakkı bulunur. Annenin bebek ile yakından ilgilenmesi için sunulan süt izni, analık izni süresinin bitiminden sonra ilk altı aylık sürede verilmektedir.

Kadınların Annenin Süt (Emzirme) İzni Ne Kadar?

Kadınların annenin süt (emzirme) izni ne kadar? Türkiye’de kadın çalışanlara, yeni doğan bebeğini emzirmesi için süt izni verilir. Süt izni doğum izni sonrasında kullanılır. Her annenin bu izinden yararlanma hakkı bulunur. Annenin bebek ile yakından ilgilenmesi için sunulan süt izni, analık izni süresinin bitiminden sonra ilk altı aylık sürede verilmektedir.

Süt İzni Kaç Ay Sürer?

Kadın çalışanlar doğum sonrasında analık izni bittikten sonra bir yıl boyunca süt izninden yararlanabilir. Süt izni;

İlk doğumda iki ay,

İkinci doğumda dört ay,

Diğer doğumlarda ise altı ay süre süt izni alabilir.

Çoğul doğumlarda bu belirlenen süreye bir ay daha eklenmektedir. Eğer bebek engelli doğarsa bu süre on iki ay uzayabiliyor.

Süt İzni Nasıl Hesaplanır?

Süt izni, kadın çalışanların bir yaşından daha küçük çocuklarını emzirmeleri için verilir. Gün içerisinde toplamda bir buçuk saat izin verilir. İzin süresini çalışanın kendisi belirler. Bu süre annenin günlük çalışma süresinden sayılır.

Çoğul Gebeliklerde Süt İzni Kaç Gün Olur?

Çoğul gebeliklerde verilen izin tekil gebeliklere göre daha uzundur.

Çalışırken Süt İzni Saatleri Kaçtır?

Doğum izni bebek bir yaşına gelene kadar kullanılır. Anne, bebeğinden uzaktaysa bu izni dinlenerek veya süt sağarak geçirebilir.

Kamu Ve Özel Sektör Süt İzinleri Aynı Mı?

Kamuda çalışan annelerle özel sektörde çalışan annelerin süt izinleri farklılık gösterir.

İşveren Süt İzni Vermezse Ne Olur?

Süt izni yasal haklardan bir tanesidir. Bu konu, işverenin inisiyatifinde bulunmamaktadır. Bebek bir yaşına gelene kadar emzirilmesi gerekir. Eğer işveren bu yasaya uymaz ve izniniz kullanmanıza izin vermemesi durumunda iş sözleşmenizi fesh edebilirsiniz. Çalışan bu yollar tazminatta elde edebilir.

Kadınların annenin süt (emzirme) izni ne kadar? Süt izni kadın çalışanların çalışma hayatına uyum sağlaması için verilen haklardan bir tanesidir. Doğum sonrasında bebeğin, sağlıklı gelişimi için gerekli olan anne sütünden mahrum kalmaması amaçlanır. Hem kamu hem de özel sektörde çalışan kadınlar bu haklarını kullanabilir. 2022 yılında da bu hak aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Kadınların Annenin Süt (Emzirme) İzni Ne Kadar Süt İzni Kaç Ay Sürer Süt İzni Nasıl Hesaplanır Çoğul Gebeliklerde Süt İzni Kaç Gün Olur Çalışırken Süt İzni Saatleri Kaçtır Kamu Ve Özel Sektör Süt İzinleri Aynı Mı İşveren Süt İzni Vermezse Ne Olur Hem kamu